mimi.manea a scris:
In actul de adjudecare se precizeaza valoarea la acre a fost evaluat imobilul, valoarea creantei pe care o avea debitorul, valoarea cu care s-a adjudecat imobilul.
Teoretic hotararea judecatoreasca, precum si procesul verbal de adjudecare se comunicau organului fiscal competent pentru impozitare
Sfatul meu este ca, in conformitate cu art. 77 ind.1 Cod fiscal, sa calculati si sa platiti, pe numele dvs (conform alin.1 a aceluiasi articol) impozitul calculat la valoarea la care l-ati adjudecat.
In acelasi timp solicitati si luarea in evidenta, pentru trecerea in rolul fiscal.
Cu aceasta chitanta mergeti la OCPI.
In cazul in care cei de la administratia financiara see obosesc si vor vedea ca exista diferente, va vor comunica, intr-un final, valoarea impozitului datorat !!!
Nu pot achita taxa pe numele meu, pentru ca NU eu sunt ''contribuabil'' !!!! Nici nu am ce cauta (in acest caz) la directia de finante de acre apartin...!! Plata revine in sarcina contribuabilului, iar contribuabil este cel de la care ''a plecat'' proprietatea... M-am lovit de chestiile aste si de aceea (cred ca) stiu... Problema este ca mi se pare mai mult decat ILOGIC ca finantele (statul) sa ma conditioneze in privinta inscrierii dreptului de proprietate, punand conditia ca cel executat sa platesca impozitul iar eu sa fac dovada platii (astfel) la OCPI...
Exemplu concret :
Imbil executat de un BEJ din Buftea, terenul la Buftea, proprietarul (executatul) din Bucuresti, eu din Galati. Am fost cu actul de adjudecare la OCPI Ilfov, am facut cererea de intabulare si am primit incheiere de respingere din cauza lipsei dovezii platii. Am mers la AFP sector 3 Bucuresti (de unde apartine contribuabilul executat), am depus o cerere (un dosar) cu toate actele si mi-au raspuns ca secretul fiscal (al persoanei) nu le permite sa-mi furnizeze date referitoare la sumele datorate de altcineva... Astfel, nu am obtinut ''dovada platii'' si am fost nevoit sa eormulez o plangere impotriva incheierii de respingere a OCPI Ilfov... cerere care acum este la Judecatorie, pe rol.
Este o mare tampenie, ca incercand sa-ti recuperezi o suma de la un rau-platnic, sa fii nevoit sa mai scoti bani (aiurea) din buzunar... si... CULMEA sa platesti in contul celui urmarit de tine...
LEGE DE KKT !