Buna seara ,
Am primit o oferta pentru extinderea retelei de gaz in Ilfov (90 mL) in valoare de 40.000ron , aceasta fiind cota parte , operatorul contribuind cu suma de 700 ron , diferentele sunt uriase , se poate face ceva pentru a impartii egal cotele sau alte solutii ?
am depus dosarul pentru inregistrare in scopuri TVA prin depasirea plafonului ( m-am incadrat in cele 10 zile ) . De la anaf mi s-a spus ca raspunsul il am dupa data de 01.11.17 , intrebarea vine : pana la aceea data eu facturez cu TVA sau fara TVA .
Teoretic nu sunt inca platitor de tva deoarece nu am actul care sa ateste asta dar tot teoretic la depasirea plafonului devi platitor de tva , si eu am depasit luna trecuta plafonul .
am si eu o intrebare .... detin o societate (asociat unic) infiintata anul trecut , initial firma a avut ca obiectiv comert cu amanuntul ( un magazin mixt ) asa cum este trecut si in certificatul de inregistrare si in certificatul constatator ( caen 4711) , firma nu se mai ocupa de magazin si v-a avea ca obiectiv prestarea de servicii in domeniul constructiilor .
am fost sfatuit sa fac o autorizare activitati la terti odata
si a doua oara sa schimb domeniul de activitate din constatator
am infiiintat o firma noua pentru deschiderea unui magazin mixt , am parcurs toti pasii necesari pentru aprobarii si inregistrarii , intrebarea mea este urmatoarea :
momentan nu imi permit sa angajez vanzator , eu ca administrator (unic) al societatii pot vinde la magazin ?
buna ziua , am o curiozitate ... daca eu astazi inchei un contract de vazare-cumparare , in actul respectiv este scris DOAR numele meu si peste 1-2...5 luni ma casatoresc ( fara nici o completare in actul respectiv ) ...persoana cu care ma casatoresc are automat drepturi la acel imobil ?