avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 541 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... drept la locuinta
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

drept la locuinta

buna ziua , am o curiozitate ... daca eu astazi inchei un contract de vazare-cumparare , in actul respectiv este scris DOAR numele meu si peste 1-2...5 luni ma casatoresc ( fara nici o completare in actul respectiv ) ...persoana cu care ma casatoresc are automat drepturi la acel imobil ?

va multumesc
Cel mai recent răspuns: robtons , utilizator 19:52, 24 Martie 2010
Nu. Bunul respectiv este al dumneavoastra si nu va intra la partaj in caz de divort. Orice bun achizitionat inainte de casatorie este bun propriu. La fel si mostenirile.
Nu,nu va avea nici un drept asupra bunului,deoarece este un bun dobandit inainte de incheierea casatoriei,deci este propriu.In eventualitatea unui divort,acest imobil nu va intra in masa partajabila.
va multumesc pentru raspunsurile dumneavoastra

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Valoare imobil vandut de parinti oferit cadou unui copil PVictor24 PVictor24 Buna ziua, Dupa divort, mama s-a recasatorit cu un barbat ce are un alt copil. Partajul din prima casatorie s-a terminat dupa ce s-a recasatorit, urmand sa ii ... (vezi toată discuția)
Juridic nikmircea nikmircea vreau sa stiu daca am achizitionat o locuinta eu si sora mea, dupa care eu m-am casatorit si stau in locuinta cu sotul dar fara sora mea, in caz de partaj el ... (vezi toată discuția)
Conventie sau comunitate legala albinnuta albinnuta Buna ziua!!! Am o garsoniera dobandita inaintea casatoriei. Ce trb sa fac...as vrea ca, daca la un posibil divorț el sa nu aibă parte...credeți ca se ... (vezi toată discuția)