avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1080 soluții astăzi
Forum Activitate ContSters137470

Activitate ContSters137470

Am si eu o intrebare: fiind functionar public si trecand de la o functie publica generala la o functie publica specifica, beneficiezi si de statut special sau nu e obligatoriu?
Va multumesc.
Răspuns la discuția ajutor judiciar
tudorioan a scris:

Actiunea de partaj este o actiune imprescriptibila si o puteti formula oricand!

Eu am intrebat un lucru si mi s-a raspuns cu totul altceva !!
Discuție ajutor judiciar
Buna ziua.
Am si eu o intrebare: Conform OUG 51/2008 privind ajutorul public judiciar care prevede scutiri, reduceri, esalonari sau amanari de la plata taxelor judiciare am dreptul sa introduc o cerere pentru a beneficia de acest ajutor. Am divortat acum doi ani si impreuna cu copilul meu minor locuim la parintii mei, deoarece fostul meu sot sta impreuna cu concubina in apartamentul proprietate comuna. Nu am deschis actiune de partaj fiindca nu dispun de resurse financiare pentru a achita taxa de timbru de 3% din valoarea apartamentului.
Daca puteti sa-mi raspundeti, cand trebuie introdusa aceasta cerere pentru ajutor???? Din cate stiu la prima infatisare trebuie sa ai achitata aceasta taxa.Daca deschid actiune se rezolva cererea mea de ajutor pana la prima infatisare sau sa depun cerere inainte de a deschide actiunea de partaj??
Va multumesc.

Buna ziua.
Am si eu o intrebare: Conform OUG 51/2008 privind ajutorul public judiciar care prevede scutiri, reduceri, esalonari sau amanari de la plata taxelor judiciare am dreptul sa introduc o cerere pentru a beneficia de acest ajutor. Am divortat acum doi ani si impreuna cu copilul meu minor locuim la parintii mei, deoarece fostul meu sot sta impreuna cu concubina in apartamentul proprietate comuna. Nu am deschis actiune de partaj fiindca nu dispun de resurse financiare pentru a achita taxa de timbru de 3% din valoarea apartamentului.
Daca puteti sa-mi raspundeti, cand trebuie introdusa aceasta cerere pentru ajutor???? Din cate stiu la prima infatisare trebuie sa ai achitata aceasta taxa.Daca deschid actiune se rezolva cererea mea de ajutor pana la prima infatisare sau sa depun cerere inainte de a deschide actiunea de partaj??
Va multumesc.

De ce nu-mi raspunde nimeni? asa de grea este intrebarea??

Cat ma costa serviciile unui executor pentru a-mi recupera cheltuielile de judecata?Merita sa apelez la el? poate imi ia cat ar trebui sa recuperez :))
Buna ziua. As dori sa stiu care este procedura de recuperare a cheltuielilor de judecata castigate in instanta. Ce pot face daca nu este de acord cu achitarea acestor cheltuieli?
Intrebarea mea este: o cerere introdusa in instanta pentru indreptarea unei erori materiale intr-o sentinta este sau nu ( se considera sau nu) apel? care este termenul de introducere a unei asemenea cereri? este sau nu imprescriptibila?
Buna seara. Am o intrebare: daca intr-o cerere de chemare in judecata (divort) s-au cerut cheltuieli de judecata, iar in hotarare (comunicata in decembrie 2008 cu solutia "din vina paratei") instanta nu le-a acordat, mentionand "fara cheltuieli de judecata, nefiind solicitate", in cat timp se poate face o cerere de indreptare a erorii materiale, in sensul mentionarii platii cheltuielilor de judecata, acestea fiind solicitate de mine in calitate de reclamant?