avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1092 soluții astăzi
Forum Activitate ritadebrenti

Activitate ritadebrenti

Răspuns la discuția mostenire apartament
Multumesc de toate comentariile. D-nul Ovi avea dreptate, Chiar daca nu a finalizat demersurile de mostenire CEDAND actiunile mamei s-a considerat ca am renuntat la mostenirea din partea ei, iar fratele meu a primit un certificat de mostenitor.
In cele din urma am urmat sfatul notarului si si tatal meu mi-a donat partea lui de apartament, iar actuala lui sotie a facut declaratie in fata notarului conform carea ea se declara gratuata in valoarea partii din imobil ce i-ar fi revenit prin mostenire dupa tatal meu (ioi sper ca se intelege).
multumec inca o data.
Răspuns la discuția mostenire apartament
MUltumesc de promptitudinea in raspuns.
Trebuie insa sa mentionez ca, desi nu am cunostinte in drept mai deloc, am fost la un notar sa ma interesez de costuri pt. problema mea si notarul mi-a spus ca trebuie intai sa inchei procedura de mostenire dupa mama mea (caci aceasta a fost inceputa) si abea pe urma sa urmez o posibila donatie a tatlui meu catre mine si fratele meu, dar ca si n acest caz actuala lui sotie ar putea ataca aceasta mostenire daca ar surveni moartea tatalui meu. (sau cel putin cam asta am inteles eu).
M-ar interesa daca exista o cale mai simpla sau daca notarul a ales varianta cea mai profitabila pt. el?
Buna ziua
Mama mea a decedat acum 10 ani . Am inceput la un notar procedeul de mostenire cedand actiunile de stat ce erau ale mamei mele in favoarea fratelui meu, insa nu am continuat demersurile de mostenire referitoare la apartamentul parintesc. Apartamentul a ramas pe numele mamei mele si a tatalui meu. Acuma tatal meu s-a recasatorit.
Intrebarea mea este: cat ar putea mosteni actuala sotie a tatalui meu din apartamentul parintilor mei in cazul in care tatal meu ar deceda (el fiind grav bolnav);
respectiv: ce demersuri am putea face astfel incat apartamentul parintesc sa ramana doar in mostenirea mea si al fratelui meu?
Multumesc anticipat
Am avut un venit realizat din salar de angajata cu carte de munca, un venit sub nivelul salariului minim, si un alt venit realizat din prestari servicii (realizate pe durata de un an). La dosarul depus pentru alocatia de crester a copilului am depus toate actele ce sa ateste acestea, si totusi veniturile realizate din prestari servicii nu mi-a fost luat in considerare. Am fost am depus o cerere ca sa se redeschida dosarul si sa mi se aloce 85% din veniturile realizate. a trecut mai bine de o luna si nu mi-au raspuns. acum ma intreb:
- daca stiu eu bine ca am dreptul sa cer 85% si pe veniturile dupa conventia de munca
-daca da, atunci carui for superior sa ma adresez ca acestea sa mi se aloce in final.
daca sunt angajata cu conventie civila de prestari servicii in conditiile art. 1470-1471 Cod Civil si art. 53 Cod Fiscal atunci am obligatiide plata la fondul asigurarilor sociale de sanatate ?
Daca am fost angajata cu conventie civila de prestari servicii in conditiile art. 1470-1471 Cod Civil si art. 53 Cod Fiscal ( aceasta in timp ce sunt angajata la o alta firma cu carte de munca), atunci veniturile din conventie trebuiesc luate in calcul la stabilirea cuantumului indemnizatiei de crestere a copilului pana la 2 ani?