avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 590 soluții astăzi
Forum Activitate T-BONE

Activitate T-BONE

Răspuns la discuția Contestatie PV suspendare permis
brazvan a scris:

pardon??? In baza la ce va retine buletinul?? permisul si talonul au voi sa vi le retina ptr ca ... , dar buletinul nu au voie sa il retina. Si nici permisul sau talonul, daca le retine se intocmeste un act ca au fost retinute, se trece in PV si ptr lucruri bine intemeiate, ati condus beat,drogat,etc. lucruri grave, dar nu sa le retina ptr ca sunt ei de la Politie. Ati primit actele inapoi la sectie? a mai fost cineva cu d-voastra la sectie care sa vada ca va sunt inmanate actele? Spunetii la avocat absolut toate cele intamplate, dar TOATE.

Au fost 4-5 martori cand am inmanat actele (carte de identitate, permis de conducere, talon) , iar agentul mi-a spus sa il sun (nu aveam nr lui de tel) daca ma opreste cineva... nu am consumat bauturi alcoolice sau alte substante (am suflat in fiola, iar rezultatul a fost 0). Nu mi s-a dat nicio dovada la fata locului, iar la politie agentii imi cereau actele (la politie a fost martor si biciclistul ). Tot ceea ce trebuie sa fac este sa conving martorii sa depuna marturie... sper din tot sufletul ca acestia sa se prezinte , pentru ca ei sunt cheia in acest caz. Va tin la curent!
brazvan a scris:

Ma scuzati, ma refeream la cel care va lovit masina. PV a fost inmanat pe loc sau trimis prin posta? uitati-va pe PV , orice neconcordanta cu realitatea poate duce la anularea acestuia, implicit aceea ca partile implicate in eveniment nu pot fi martori.

PV a fost intocmit la sectie, unde m-am deplasat fara a avea niciun act la mine (permis,talon,buletin) acestea au ramas la unul dintre agenti (mi-au spus sa merg fara acte ca nu e nicio problema, oare au procedat legal ?). Pe PV este taiat martor asistent si este scris "Cond bicicleta". Mai mult in PV nu ESTE SPECIFICAT ca biciclistul circula NEREGULAMENTAR si ca eu eram oprit la indicatorul "STOP". Marturisesc ca traiesc o drama dpdv phisic, deoarece nu credeam ca mi se poate intampla sa fiu asa nedreptatit in Romania. Mai mult, nu am fost niciodata oprit de Politie si nu am fost niciodata nevoit sa platesc vreo amenda de niciun fel. Martorilor li s-a spus "nu va bagati" de catre unul dintre agenti. Maine voi incepe colaborarea cu un avocat pentru solutionarea acestei probleme. Va multumesc foarte mult pentru raspuns si va voi comunica solutionarea cazului.
Multumesc pentru raspunsul dvs. Victima sunt eu, autoturismul meu a fost lovit, eu fiind oprit la indicatorul "STOP". Bicicleta care m-a lovit nu are niciun fel de dauna, dauna o am doar eu. Daca nu as fi fost oprit nu altul ar fi fost rezultatul ( autoturism de 1.6t - 1.7t versus 60Kg ) ? In plus , "martorul" sau conducatorul bicicletei se deplasa neregulamentar pe trotuar si a fost sactionat contraventional.
Buna ziua! Mi-a fost suspendat permisul de conducere dupa ce am fost acrosat de un biciclist. Eu eram oprit la indicatorul stop, iar biciclistul care circula neregulamentar pe trotuar a traversat intersectia fara sa se asigure , lovindu-mi masina. Politia a decis suspendarea permisului meu ,iar in PV biciclistul e trecut ca martor. Mentionez ca au mai fost martori , dar pentru Politie nu a contat.
Eu eram exact in acest loc
[ link extern ]
Acum sensul unic al strazii Grigore T. Popa este dinspre Calea Aradului spre Calea Lipovei, si este montata o oglinda convexa. Ce ma sfatuiti sa fac?
Voi proceda întocmai. Ceea ce mă surprinde este urmatorul fapt: când mi-a fost întocmit dosarul de executare silita, suma pe care o aveam de plata era de peste 10000 RON. La ultima somație (primită după pronunțarea hotărârii judecătorești) această sumă a fost recalculată pentru perioada post pronunțării hotărârii , echivalând suma de 1600 RON.
Bună ziua, în urmă cu ~2ani , mai multe persoane (acum sunt urmărite penal în cazul pe care il prezint) au achiziționat un automobil pe numele meu (complet ilegal,fără consimțământul meu, nu am absolut nicio legatura cu acele persoane). Problema este plata impozitului...am primit ordin de executare silită, l-am contestat și am primit hotârarea judecătorească :
-Tip soluţie: 413 NCPC/244 CPC
-Soluție pe scurt: Admite exceptia lipsei calităţii procesuale pasive a Primăriei mun.X și constată că are această calitate mun.X prin Primar. Dispune suspendarea executării silite în dosarul de executare nr.X/X noiembrie 20XX al mun. X-compartimentul impozite și taxe până la soluţionarea contestaţiei la executare. Dispune suspendarea judecăţii contestaţiei la executare în baza art.413 alin.1 pct.2 Cod procedura civila. Cu drept de apel pe cale separată în termen de 5 zile de la comunicare în privinţa suspendării executării silite. Cu drept de recurs pe durata suspendării judecăţii. Pronunţată în ședinţă publică, azi,...

Cu toate acestea, astăzi am primit din nou o somatie de plata în acelasi dosar de executare silita. De ce? Nu a fost pronunțată o hotărâre în acest dosar ? Cum pot întâmpina primirea acestei noi somații ținând cont că nu dețin acel automobil, există persoane urmărite penal pentru fals și am primit hotărârea judecătorească?

Sincere aprecieri,
T-BONE
ynocentta a scris:

Dv ati incheiat procura autentificata in favoarea persoanei care a incheiat contractul de vanzare cumparare in care dv figurati drept proprietar ?
Daca dv nu ati incheiat procura pentru achizitie bun mobil,iar persoana fara acordul dv a inteles sa se foloseasca de datele dv de identificare,conditionat de circumstante,de prejudicii,acesta poate raspunde pentru faptele sale in fata dv sau si a legii penale

Eu nu am absolut nicio legatura personala/profesionala cu angajatul acelei firme, nu am incheiat nicio procura. Eu nu am avut contact cu acel angajat numai in cadrul acelei firme (dovada este dosarul, care nu are absolut nicio legatura cu cvc fals, la care a fost anexata copia dupa C.I.). In acel contract eu figurez ca fiind cumparator, iar vanzatorul este o persoana necunoscuta. A fost intocmit dosar penal pe numele angajatului, insa eu sunt executat silit pentru neplata impozitului aferent acelui automobil (suma astronomica) si am avut numeroase cheltuieli cu aceasta problema.

Ceea ce doresc eu sa aflu este daca societatea comerciala poate fi trasa la raspundere pentru nerespectarea legii cu privire la prelucrarea datelor cu caracter personal.

Multumesc!
Buna ziua!Incerc sa fiu cat mai succint: un angajat al unei societati comerciale a achizitionat (fara acordul meu ) un automobil folosindu-se de identitatea mea (C.I.) . Intrebarea mea este urmatoarea : poate fi trasa la raspundere societatea comerciala la care acea persoana lucreaza (inainte/ dupa verdictul dat in procesul penal in care este urmarit angajatul) ?Mentionez ca am incredintat C.I.-ul in fotocopie societatii comerciale pentru anexarea la un dosar personal, iar angajatul a utilizat-o in scopul mai sus mentionat.
Ba da, am contract de inchiriere la Fisc! Persoana careia i-am inchiriat imobilul nu mi-a dat contractul pe care il detine (sunt 3 contracte: 1 la mine, 1 la fisc, 1 la chirias) pentru a-l anula, chiar daca as iesi in pierdere (doresc sa scap cat mai repede de el si sa nu ma complic prin tribunale). Ce parere aveti de perioada necesara solutionarii actiunii in instanta? Pe cale amiabila... a tot amanat ca imi va da banii si nu am vazut niciunul.
Am inchiriat o garsoniera unui ins care nu a mai platit nici chiria de 2 luni, dar nici intretinerea. Omul m-a tot mintit, ba ca va depune banii in cont, ba sa ne intalnim si nu se prezinta la locul de intalnire, ...si tot asa ma tine de 2 luni fara sa imi plateasca un leu. Dupa ce m-am informat , am aflat ca dupa 3 luni as putea merge la tribunal pentru a-l evacua. Problema se pune astfel: se merita? Adica , in cazul in care voi castiga procesul, mi se vor restituii chiriile neachitate si platile la intretinere + taxele de judecata? Voi iesi in pierdere? O alta problema ar fi contractul... i l-am cerut si nu vrea sa mi-l dea pentru a-l anula. Individul o tot lungeste , iar rabdarea mea se apropie de sfarsit.Nici macar nu locuieste in imobilul inchiriat, iar datoriile la intretinere se tot aduna. Ce este de facut? In cel mai rau caz , cum pot sa scap de el?

Cu deosebita consideratie , T-BONE !