pentru perioada ian-sept 2010 declaratia anuala trebuia depusa pana pe data de 25.02.2011, iar pentru perioada oct-dec 2010, termenul de depunere este 25.04.2011.
ati procedat corect.
cum ati instiintat? ati depus un certificat de grefa?
inainte de poprire nu ati primit o somatie?
poprirea in cazul dvs. este abuziva si ar trebui contestata in instanta.
banuiesc ca in germania bunurile au fost plasate in regim vamal suspensiv, locul importului de bunuri fiind considerat romania, adica teritoriul statului membru in care bunurile inceteaza sa mai fie plasate intr-un astfel de regim.
deci formalitatile vamale si plata tva se fac in romania.
si firma dvs. a actionat ca importator? sau cine?
ce legatura are hamburg - germania in ecuatia asta?
daca doriti un raspuns, dati-ne mai multe detalii.
da, este nevoie de inscrierea in ROI si de inregistrarea in scopuri tva intracomunitar, in caz ca firma nu opteaza sa fie platitoare de tva la infiintare.
factura de servicii se va intocmi fara tva si operatiunea se va declara in 390.
firma din germania va factura catre firma A din romania cu tva (mwst. german), locul livrarii fiind considerat germania, adica locul unde se gasesc bunurile cand incepe transportul, acestea neparasind teritoriul germaniei (echivalentul art. 132, alin 1, lit. a) din codul fiscal)
daca clientul final C este firma platitoare de tva in germania, firma din romania va factura fara tva, locul livrarii fiind considerat germania, adica locul unde bunurile sunt puse la dispozitia clientului (echivalentul art. 132, alin 1, lit c) din codul fiscal), neavand o relatie de transport intre A si C, iar persoana obligata la plata taxei in germania este firma C din germania (echivalentul art. 150, alin 6 din codul fiscal)
daca clientul final este o persoana fizica, firma din romania este obligata sa se inregistreze in scopuri tva in germania si sa factureze cu mwst. german, fiind persoana obligata la plata taxei in germania, locul livrarii fiind germania.