avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 877 soluții astăzi
Forum Activitate senel

Activitate senel

Răspuns la discuția JUDECÃTORIA PRIVATÃ !
Luati-va domnule un avocat ca de aia patiti ce patiti.

Si te mai intrebi de ce e sistemul judiciar cum este. Daca judecatorul a dat 11 termene pentru expertiza...:O

Apropos...sa ne spuneti si noua cum il cheama pe acet judecator. Sa stim cu cine avem de a face daca venim la dansul in ograda...=D>
Răspuns la discuția Golden share
In cazul partilor sociale prevederile legii 31 sunt clare, in sensul ca o parte sociala da dreptul la un vot. De unde trag concluzia ca in cazul partilor sociale in general nu este posibila aplicarea regulii golden share.

Dar in cazul actiunilor stiu ca se poate. Vroiam doar tehnic sa mai gasesc pe cineva care sa ma lumineze. Singura prevere legala pe care am gasit-o este cea legata de actiunile cu caracter preferentia, dar care nu vorbesc de o diferentiere a drepturilor de vot generate de detinerea acestora ci doar de cote preferentiale la distribuirea dividendelor.

Deci? Care ar fi temeiul de drept care m-ar ajuta sa aplic conceptul de golden share la un SA?
Discuție Golden share
Are cineva stiinta despre aplicabilitatea conceptului de "Golden share" in practica autohtona?
Răspuns la discuția infiintare srl 2 asociati straini
Declaratiile si specimenul de semnatura pot fi date in Rep. Moldova in fata notarului si apostilate. Nu cred ca mai e nevoie apoi de traduceri legalizate avand in vedere ca vorbesc tot limba romana.
Buna,

As vrea sa te intreb cum anume se face inregistrarea unei persoane fizice ca platitor de TVA, procedural vorbind?

Dupa stiinta mea codul de procedura fiscala cat si "metodologia" impamantenita pe la administratiile financiare nu sunt capabile sa inregistreze persoane fizice ca platitoare de TVA.

Ce facem cu art. 141 din Codul Fiscal (parca, imi cer scuze daca l-am gresit), care face referire la cazurile in care nu se plateste TVA, ma refer la prevederea legata de constructiile noi si livrarea acestora?

Daca eu persoana fizica dupa 2 ani de la receptia finala la finalizarea lucrarilor (respectiv ocuparea prezumata a imobilului) vand, conform codului fiscal pot vinde imobilul sau componente ale acestuia fara TVA.

Astept cu interes o parere din partea ta.

O zi excelenta!
Angajam avocati definitivi de cel putin 3 ani. Salarii incepand de la 2500 RON brut. Program 9.00 - 18.00 (pauza de masa 1 ora).

Specializare:
Drept comercial
(Avocat pledant)

Relatii la tel:0213263060