avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 595 soluții astăzi
Forum Activitate ariciu453

Activitate ariciu453

Buna ziua, in primul rand sper ca postez aceasta intrebare in sectiunea potrivita :)

In urma unui proces de partaj judiciar am obtinut printr-o hotarare definitiva si irevocabila un apartament si un teren in judetul Arges ( eu fiind din Bucuresti ). Doresc sa vand aceste bunuri si as dorii sa stiu care este procedura. Am inteles ca primul pas ar fi sa astept redactarea hotararii de catre instanta de recurs si trimiterea dosarului la instanta de fond unde trebuie sa legalizez hotararea. ( doar legalizat ?? ). Dupa aceasta procedura ce ar trebui sa fac ?? Sa ma duc la un notar din judetul respectiv cu ce acte ??
Răspuns la discuția cheltuieli judiciare catre stat
va multumesc mult pentru sfat. exact asta am facut azi. am fost la instanta de fond la biroul de executari penale si mi-au dat o copie dupa titlul executoriu trimis administratiei financiare. pe foaie se afla si contul beneficiarului si anume instanta de recurs care a pronuntat decizia. am fost indrumat sa platesc la circa financiara la care apartin si sa ma intorc la biroul de executari penale pentru a depune o copie dupa chitanta.
Buna ziua, sunt parte civila intr-un dosar penal si dupa ce s-a pronuntat hotararea instantei de fond, am facut recurs care a fost respins de catre CAB si sunt obligat sa platesc 200 lei cheltuieli judiciare catre stat. Pe decizia penala nu scrie contul sau beneficiarul si de aici apare si intrebarea mea. Trebuie sa platesc in contul RO37TREZ7005032XXX001252 al CAB pentru ca ea a pronuntat hotararea sau in contul RO30TREZ7015032XXX005681 al Jud Sect 6 (instanta de fond) care se ocupa si de executarile penale. Iar dupa ce platesc, chitanta unde o depun sa ma scoata din evidenta lor la CAB sau la Jud Sect 6 ??
multumesc mult din nou. am termen in februarie :(
Debitorul (o firma de asigurari) are contul cu lichiditati deschis la o sucursala din sectorul 4. Incuviintarea se va face la sectorul unde are banca sediul principal in cazul de fata sectorul 3 sau la sectorul in care este sucursala la care este deschis contul si anume sectorul 4. Va multumesc
Răspuns la discuția incuviintarea executarii silite
concret in cat timp aproximati ca poate fi ridicata de la termenul in care se admite cererea daca nu sunt prea insistent :)

ps : in justitie totul merge mult mai greu in bucuresti decat oriunde in tara
Sunt din bucuresti tocmai din cauza asta intreb. Nu stiu procedura de la incuviintari executare silite, stiu doar ca de tot se ocupa executorul pe care o sa il angajez dar eram curios cam cat dureaza de la termenul in care se judeca. La procesul comercial care l-am avut de cand a fost luata hotararea si pana a fost redactata si comunicata la adresa a durat 4 luni desi termenul legal era de maxim 30 zile si din cauza asta eram curios daca si pentru incheierea de la executare silita o sa astept tot atat pana va fi redactata si comunicata
intrebare : care este termenul in care trebuie comunicata incheierea privind admiterea unei cereri de incuviintare executare silita . va multumesc
Răspuns la discuția indreptare eroare materiala
juristconsult a scris:

Puteti proceda si altfel, daca sentinta este in materie comerciala aceasta este titlu executor fiind necesara numai investirea cu fromula executorie, in consecinta puteti pune in executare fara a va retrage cererea de indreptare materiala .

Dupa ce primiti si solutia instantei ca urmare a cererii de indreptare va completati executarea cu noua sentinta si suma .

ca sa fac investirea cu formula executorie nu imi trebuie stampila cu definitiv si irevocabil care in cazul de fata fiind necesara solutionarea cererii de indreptare materiala , nu o sa o primesc ??

as dorii raspuns si pt intrebarile 2 si 3.va multumesc
buna ziua, am castigat un proces in stadiu de fond in materie comerciala.cand am primit comunicarea hotararii am observat ca suma era mai mica.am depus in termen de 15 zile cererea de indreptare materiala, iar partea adversa nu a depus recurs.intrebarile mele sunt urmatoarele :
1.suma de pe comunicare, cea mica este executabila ??
2.deoarece judecatorii sunt inca in concediu si nu a fost stabilita inca o data pt judecarea in camera de consiliu a erorii, daca retrag cererea imediat aceasta devine hotararea definitiva si irevocabila si astfel pot primii banii fara a se mai scurge un alt termen de recurs ??
3.daca nu se aproba cererea mea de indreptare se va redacta alta comunicare si va trebui sa astept iar 15 zile pt recurs ?? sau acest lucru se intampla doar daca se aproba cererea de indreptare ??
va multumesc