Am facut deja de ieri plangere penala la politie. Mi-au zis ca dureaza cam 2 saptamani pana cand sa dau un telefon sa-i intreb daca au gasit vreo pista.
Buna ziua,
Intampin urmatoarea problema si daca se poate as dori sa primesc si sfatul dumneavoastra si sa se si faca cunoscut acest mod de operare al hotilor.
Acum cateva zile am primit mesaj de la banca cu care lucrez ca un CEC depus spre incasare a fost refuzat la plata.
Motivul bancii care a emis cec-ul: Contul nu corespunde cu titularul.
Eu inainte de a-i da marfa soferului trimis cu CEC-ul, pentru ca era prima data cand lucram cu aceasta firma, desi in prealabil o verificasem si pe ministerul finantelor, am fost si la o agentie a bancii care a emis aceasta fila CEC, pentru a mi-l verifica daca-i in regula, la care doamna de la ghiseu, s-a uitat in zare la fila de CEC si mi-a zis ca nu vede sa fie vreo neregula. Consider ca angajata bancii emitente a acestei file CEC, ar fi trebuit sa tasteze in calculator, in baza lor de date si sa vada daca este vreo neconcordanta intre numarul de cont IBAN si denumirea firmei si spunandu-mi aceasta se evita acest mod de fraudare a firmei mele, pentru ca eu, clar sa fie, auzind acestea, refuzam sa-i mai dau marfa. Am fost si la banca unde urma sa-l depun pentru a fi incasat, intreband acelasi lucru si unde am cerut sa vada si daca aceasta firma figureaza in CIP. Mi s-a spus ca nu are inregistrate incidente la plata. Inarmata fiind cu astfel de raspunsuri de la unitati acreditate in acest sens, am mers si am livrat marfa. Am luat astfel o teapa de peste un sfert de miliard de lei vechi.
In ziua cand am fost anuntata de banca, ca mi s-a dat refuz tehnic la plata, l-am sunat pe cel care se dadea director de vanzari si i-am ca am primit refuz la plata CEC-ului dat de dansul. Revoltat a zis ca nu se poate asa ceva si ca sa-i dau numarul de telefon de la banca unde am depus CEC-ul. I-am dat numarul de telefon a vorbit la banca si m-a asigurat ca-i o greseala dar dansul o sa-mi depuna banii in cont prin Ordin de Plata a doua zi, in jurul orei 12 (adica in data de 21.08.2013) si o sa-mi trimita o copie a acestuia, vizata de banca, pe e-mail pentru a fi sigura eu, ca mi i-a trimis. Ceea ce nu s-a intamplat. A doua zi am mers si am facut o plangere penala la politie. Am mers si la un executor pentru a-l pune in executare, dar acesta m-a sfatuit sa mai astept pana ce voi avea macar o pista de la politie, pentru ca eu trebuie sa-i platesc si dansului un comision pentru tot ce intreprinde si n-ar vrea sa-mi adanceasca si mai mult pierderea in cazul in care nu depisteaza pe nimeni la adresa acestei firme si nici pe asa zisul director de vanzari care poate fi orice sarlatan. I-am multumit pentru sfatul sincer pe care mi
l-a dat si am plecat.
Ce considerati ca as mai putea face in aceasta situatie? Credeti ca mai exista vreo sansa sa-mi recuperez marfa sau banii?
Daca cineva a mai patit asa ceva sa-mi spuna si mie cum s-a finalizat cazul lui.
Buna ziua,
Ce repercursiuni poate avea o cerere de recuzare a unui judecator, cerere ce mi-a fost respinsa, ramanand sa judece cauza tot el, care in acelasi dosar, a mai dat o sulutionare gresita? Sa analizeze de aceasta data mult mai atent si sa faca dreptate sau sa se enerveze si sa considere ca i-am ranit orgoliul si sa se pronunte la fel ?
Am facut contestatie la executare impotriva publicatiei de vanzare, in termen (la 2 zile de la primirea instiintarii oficiale) si mi se respinge actiunea ca fiind tardiv introdusa. Am facut recurs la tribunal, s-a casat sentinta si a venit la rejudecare.
Pt o suma de 2000(doua mii)de ron, a unei facturi achitate (factura pe care a scris cu pixul: "penalitati de 1%/zi dupa un termen de 7 zile", intre noi neexistand un contract comercial incheiat), am avut naivitatea sa-l cred pe furnizor ca nu are chitantier in momentul acela si ca urmatoarea data cand voi lua marfa imi va da si chitanta respectiva,(ceea ce nu s-a mai intamplat) nu i-am mai cerut banii inapoi si nici nu l-am pus sa semneze undeva de primirea lor, mai ales ca suntem concitadini, si, uite-asa ne judecam din toamna lui 2008.
La baza executarii silite sta o ordonanta,pronuntata de Judecatorie, prin care sunt obligata la plata penalitatilor de 1% pe zi intarziere la suma de 2100 lei calculata pt perioada 18.09.2008 -15.04.2009.Desi in aceasta ordonanta nu este stipulat expres ca penalitatile pentru intervalul respectiv nu pot depasi cuantumul sumei asupra careia acestea sunt calculate.Am depus contestatie la executare, i s-a dat castig de cauza partii adverse, am depus recurs la Tribunal, acolo s-a casat sentinta data de Judecatorie cu revenire pt rejudecare la aceeasi Judecatorie,unde avocatul lui a depus intampinare prin care spune ca cererea mea ar fi fost tardiv formulata( o mare minciuna pt ca se poate calcula destul de simplu, fara a sti prea multa aritmetica, ca s-a depus la doua zile dupa data primirii de la posta, ori termenul era de 15 zile!) si a invocat exceptia litispendentei, astfel ca judecatoarea fara a mai verifica datele i-a dat iar castig de cauza lui, eu am depus din nou recurs la Tribunal, pentru ca cei de acolo sa vada clar ca s-a depus in termen.
Acum ma intreb pana cand ma voi plimba intre Judecatorie si Tribunal ? Nu exista o modalitate de a stramuta procesul in alta localitate sau la un alt for superior? Aici in oraselul nostru inclin sa cred ca sunt in cardasie care cu care si nimic nu mai conteaza, pana si albul, daca vrea judecatorul il vede negru.
Nu stiu daca am fost destul de explicita. Cred ca pentru o indrumare buna, ar fi bine de stiut intreaga poveste, ceea ce nu se poate spune in cateva cuvinte aici.
V-as ruga daca stiti sau ati mai auzit de cazuri asemanatoare sa-mi dati o parere!
Va multumesc!
Buna ziua,
Daca o S.C. are o factura achitata catre o alta SC, dar refuza sa-i plateasca acesteia penalitatile, de 1%pe zi, in suma de 4000 ron,(scrise pe factura, fara a exista contract) si suntem in judecata pentru aceasta, executorul judecatoresc nu face un abuz trecand direct la executare rapida imobiliara(punctul de lucru), cu toate ca societatea dispune de conturi, sold de marfa de peste 100. 000 ron(un miliard lei vechi), bunuri mobile si imobile?
Va multumesc anticipat pentru amabilitatea de a-mi raspunde!
Buna ziua,
V-as ruga, daca stie cineva, sa-mi spuna de existenta( de nr., data aparitiei) a unei Hotarari a Inaltei Curti de Casatie si Justitie in care Curtea retine: "mentiunile de pe factura sunt unilaterale daca nu sunt acceptate de reprezentantul legal" se poate face aceasta dovada prin certificat constatator de la ORC. Semnatura de pe factura dovedeste doar ridicarea marfii si nicidecum acceptarea la plata a unor penalitati.
In septembrie 2008 un furnizor de marfa in momentul cand sotul i-a achitat factura (factura pe care furnizorul a avut grija sa scrie: " termen de plata 7 zile, penalitati de 1% pe zi in caz de intarziere) i-a motivat ca nu are chitantierul momentan dar tura urmatoare o sa-i dea chitanta. Sotul nu i-a mai luat banii inapoi si nici nu l-a pus sa semneze precum ca i-a primit - a mers pe incredere. In firma, la momentul respectiv, sotul nu figura nici macar ca angajat , eu fiind asociat unic.
Urmatoarele dati cand i-a cerut chitanta tot gasea scuze ca nu are facturierul sa-i poata trece pe chitanta nr facturii,ca sigur o sa i-o dea, ce se tot sperie atata!
Cand sotul a renuntat sa mai ia marfa de la el, preferand sa mearga direct la producatorul, de unde si acest furnizor lua de fapt marfa, intalnindu-l pe sotul meu acolo l-a amenintat ca o sa-i arate el ca toti banii pe care o sa-i scoata din marfa o sa-i revina lui. Nu stiam la momentul respectiv ce rost au aceste amenintari. Am realizat abia in momentul cand ne-am trezit dati in judecata pt neplata acelei facturi la care furnizorul ne-a dus cu vorba ca o sa ne dea chitanta si pe care n-am mai vazut-o de fapt. Ca sa am totusi chitanta, i-am mai platit-o odata si plus penalitatile inca o data valoarea facturii, conform legii 469/2002.
Ne judecam deja de aproape 2 ani pentru acel 1% penalitati.
La recurs, la tribunalul BC castigam, la judecatoria Onesti pierdem. Nu stiu ce sa mai cred.
Daca cineva cunoaste un caz asemanator sau poate sa ma indrume in vreun fel ii multumesc anticipat !