avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1180 soluții astăzi

Marți, 11 februarie, are loc evenimentul: Negocierea colectivă - Alegerea reprezentanților angajaților și provocările practice. Participă →

Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... Se poate numi abuz din partea executorului ...
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

Se poate numi abuz din partea executorului judecatoresc?

Buna ziua,
Daca o S.C. are o factura achitata catre o alta SC, dar refuza sa-i plateasca acesteia penalitatile, de 1%pe zi, in suma de 4000 ron,(scrise pe factura, fara a exista contract) si suntem in judecata pentru aceasta, executorul judecatoresc nu face un abuz trecand direct la executare rapida imobiliara(punctul de lucru), cu toate ca societatea dispune de conturi, sold de marfa de peste 100. 000 ron(un miliard lei vechi), bunuri mobile si imobile?
Va multumesc anticipat pentru amabilitatea de a-mi raspunde!
Cel mai recent răspuns: STEFIANA , utilizator 20:46, 8 Decembrie 2010
Ce documente stau la baza executarii silite?
La baza executarii silite sta o ordonanta,pronuntata de Judecatorie, prin care sunt obligata la plata penalitatilor de 1% pe zi intarziere la suma de 2100 lei calculata pt perioada 18.09.2008 -15.04.2009.Desi in aceasta ordonanta nu este stipulat expres ca penalitatile pentru intervalul respectiv nu pot depasi cuantumul sumei asupra careia acestea sunt calculate.Am depus contestatie la executare, i s-a dat castig de cauza partii adverse, am depus recurs la Tribunal, acolo s-a casat sentinta data de Judecatorie cu revenire pt rejudecare la aceeasi Judecatorie,unde avocatul lui a depus intampinare prin care spune ca cererea mea ar fi fost tardiv formulata( o mare minciuna pt ca se poate calcula destul de simplu, fara a sti prea multa aritmetica, ca s-a depus la doua zile dupa data primirii de la posta, ori termenul era de 15 zile!) si a invocat exceptia litispendentei, astfel ca judecatoarea fara a mai verifica datele i-a dat iar castig de cauza lui, eu am depus din nou recurs la Tribunal, pentru ca cei de acolo sa vada clar ca s-a depus in termen.
Acum ma intreb pana cand ma voi plimba intre Judecatorie si Tribunal ? Nu exista o modalitate de a stramuta procesul in alta localitate sau la un alt for superior? Aici in oraselul nostru inclin sa cred ca sunt in cardasie care cu care si nimic nu mai conteaza, pana si albul, daca vrea judecatorul il vede negru.
Nu stiu daca am fost destul de explicita. Cred ca pentru o indrumare buna, ar fi bine de stiut intreaga poveste, ceea ce nu se poate spune in cateva cuvinte aici.
V-as ruga daca stiti sau ati mai auzit de cazuri asemanatoare sa-mi dati o parere!
Va multumesc!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cauza ramasa fara obiect? natyca natyca Buna ziua Am formulat o cerere de stramutare a unui dosar penal. In acest dosar penal s-a pronuntat Judecatoria, am formulat recurs apoi am formulat cererea ... (vezi toată discuția)
Ordonanta presedintiala costinpop costinpop In 7 oct 2010 sotia mea a introdus cerere de divort si a plecat de acasa la sora ei in lipsa mea, a luat si copilul minor – 3 ani - iar dupa 11 zile a ... (vezi toată discuția)
Casare sentinta,rejudecare fond doinacta doinacta Buna seara, Am avut un litigiu de munca.Am cerut plata drepturilor salariale pe o perioada de 20 de zile care mi-a ramas neachitata in urma unui alt litigiu ... (vezi toată discuția)