avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 433 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... cauza ramasa fara obiect?
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

cauza ramasa fara obiect?

Buna ziua
Am formulat o cerere de stramutare a unui dosar penal. In acest dosar penal s-a pronuntat Judecatoria, am formulat recurs apoi am formulat cererea de stramutare iar pana la judecarea stramutarii s-a pronuntat si Tribunalul, in apel, desi am cerut amanare pentru ca in mod justificat nu ma pot prezenta la termen.
Sentinta proununtata este ok din punctul meu de vedere.
Inrebarea mea este cum rezolv acum cererea de stramutare fara cheltuieli de judecata? Aprecierea "a ramas fara obiect este corecta"? Ce cheltuieli de judecata mi-ar putea fi imputate?
Multumesc anticipat pentru orice punct de vedere.
Cel mai recent răspuns: Micaly , utilizator 16:01, 8 Mai 2009
daca ati formulat cerere de stramutare trebuias a cereti suspendarea procesului pana la pronuntarea ICCJ. puteti face cerere de renuntare la judecata stramutarii, de care instanta sa ia act la primul termen. sau, daca nu ati timbrat, va fi anulata cererea de stramutare.
Am cerut si stramutare si suspendare si s-a dat acelasi termen ....Tribunalul deja s-a pronuntat...cauzele penale se timbreaza?
Nu se timbreaza in cauzele penale.
Daca solutia pronuntata in cauza a carei stramutare o cereti va este favorabila, este indicat sa renuntati la ambele cereri (stramutare si suspendare), renuntare pe care o puteti face la primul termen de judecata.
Ultima modificare: Miercuri, 15 Aprilie 2009
Iuliana Cermak, Avocat
puteti renunta la cererile facute personal sau prin cerere scrisa depusa prin registratura.

av zaharia f.

Alte discuții în legătură

Formula cerere de stramutare a unui dosar dupa ce in cauza a fost respinsa o cerere de recuzare formulata de catre judecator cristina69 cristina69 Buna dimineata Speta este urmatoarea: Intr-un litigiu de munca aflat in apel , judecatorul caruia i-a fost repartizata cauza spre solutionare a formulat o ... (vezi toată discuția)
Suspendare in camera de consiliu la iccj ..!!!??? ion-alin ion-alin Am facut o cere de stramutare a unui proces si in acelasi timp am solicitat supendarea procesului la instanta respectiva . Am obtinut un certificat prin care ... (vezi toată discuția)
Pot solicita un termen de judecata intr-un litigiu pana la solutionarea cererii de stramutare? cristina69 cristina69 Buna ziua, As vrea sa stiu daca intr-un litigiu de munca aflat in apel al carui termen de judecata este fixat ptr. maine si a carui stramutare am solicita-o ... (vezi toată discuția)