avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 869 soluții astăzi
Forum Activitate panteraadi

Activitate panteraadi

Multumesc frumos.
@ gerberga

Multumesc pt punctul dvs de vedere,dar in situatia in care se invoca in fata instantei de intervenient exceptia absoluta,de ordine publica si anume exceptia prescriptiei dreptului material la actiune al reclamantului,care este art. de C.pr.civ in baza caruia instanta se poate pronunta in sensul admiterii exceptiei ,pt ca in sectiunea destinata interventiei din C.pr.civ nu am gasit nimic stipulat in acest sens [faptul ca intervenientul poate ridica exceptii cu privire la actiunea reclamantului], asa cum este prevazut in C.pr.civ de exemplu la intampinare ,art.115 alin 2 ,cu privire la parat,, exceptiile de procedura pe care paratul le ridica la cererea reclamantului '' .
Sunt deacord cu dvs d-le av Marinescu,ca prin cererea de interventie dreptul se doreste a fi protejat , dar am intrebat cu privire la temeiul de drept, in ipoteza in care instanta ar putea sa considere ca invocarea exceptiilor de intervenient cu privire la actiunea reclamantului ,sa fie un atribut exclusiv al paratului,paratul avand calitate procesuala pasiva si putand sa se apere ridicand exceptii de ordine publica impotriva actiunii reclamantului.Ce parere aveti cu privire la aceste aspecte ?
Va multumesc pentru raspunsul promt,v-as ruga daca puteti sa precizati si care este temeiul legal care permite ridicarea exceptiei prescriptiei extinctive, de intervenientul in interes propriu cu privire la actiunea reclamantului .
Buna seara,Un proces civil desfasurat intre un reclamant si un parat .Se formuleaza de un al treilea participant in cadrul procesului, o cerere de interventie in interes propriu,cerere admisa in principiu de instanta.Intrebare :intervenientul in interes propriu poate sa ridice exceptii in fata instantei cum ar fi: prescriptia dreptului material la actiune al reclamantului ?si in cazul in care se constata ca este intemeiata sa fie admisa de instanta ,fara sa mai fie necesara cercetarea pe fond.
Buna ziua , prin intermediul unei sentinte civile definitive si irevocabile de acum 10 ani , investita cu formula executorie si executata prin executor judecatoresc,care a intocmit procesul-verbal de incheiere a executarii de la acea data , in dispozitivul sentintei se dispunea " modifica Titlul de proprietate nr ......,emis pe numele ..... ". Executorul judecatoresc a incheiat executarea sentintei cu privire la cheltuielile de judecata , in rest eu am crezut ca institutiile statului , respectiv cele care au emis Titlul se vor ocupa de modificarea lui [ Primaria , Prefectura, OCPI ] ,mai ales ca au fost parte in litigiu .Problema este ca persoana a carui Titlu trebuie modificat, a refuzat sa se supuna si sa il predea de buna voie institutiilor statului pentru a se pune in aplicare prevederile sentintei civile definitive si irevocabile .Mentionez ca Primaria l-a notificat pe respectivul sa se prezinte cu Titlul in original, dar acesta refuza sa se conformeze, deasemenea Titlul respectivului a fost publicat de Primarie intr-un ziar de larga circulatie ca nul de drept in baza unei hotarari a Prefecturii prin care si-a insusit sentinta definitiva si a hotarat ca modificarea Titlului sa se faca prin anularea celui vechi si emiterea unui nou Titlu conform sentintei definitive .Ce ma sfatuiti si ce se mai poate face in aceasta situatie in care nu am putut prin intermediul executarii silite si respectiv executorului judecatoresc sa obtinem "Titlul " ce trebuie modificat de institutiile statului conform sentintei definitive si irevocabile .Multumesc anticipat .B-)
Plangerea impotriva rezolutiei de NUP a procurorului in termen de 20 de zile de la comunicare se face la prim procuror potrivit art 278 cpp , intrebare se poate face si direct la instanta pangerea fara sa mai B-)utilizezi demersul la prim procuror ?
Multumesc domnule Lucian .=D>
Buna seara - B-)Plangerea impotriva masurilor luate sau a actelor efectuate de procuror ori efectuate pe baza dispozitiilor date de acesta se rezolva de prim-procurorul parchetului sau, dupa caz, de procurorul general al parchetului de pe langa curtea de apel ori de procurorul sef de sectie al Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie. In cazul rezolutiei de neincepere a urmaririi penale sau al ordonantei ori, dupa caz, al penale, plangerea se face in termen de 20 de zile de la comunicarea copiei de pe ordonanta sau rezolutie, persoanelor interesate, potrivit art. 228 alin. 6, art. 246 alin. 1 si art. 249 alin. 2. Cum se calculeaza termenul de 20 de zile de la comunicare , 20 de zile numarate la rand inclusiv sambata si duminica ???Multumesc anticipat .
Buna seara - litigiu civil intre 2 parti ,reclamant pers. fizica si parat autoritate publica.Obiectul dosarului -anulare act administrativ [ actul este pe Legea 18/1991 Fond Funciar ].Eu nu sunt parte in dosar,dar intuitia imi spune ca actul a carui anulare este ceruta face trimitere la mine[ numele meu este in acel act ] . Latermenul de judecata,pot solicita instantei sa verifice la dosar daca in actul respectiv este mentionat numele meu si in aceasta situatie sa rog instanta sa dispuna introducerea mea in cauza pt a-mi putea formula aparari si hotararea ce se va pronunta sa imi fie opozabila ???? Deasemenea,in situatia in care instanta dispune introducerea in cauza a mea, pot solicita sa mi se acorde un termen pt a putea lua la cunostiinta de actiunea reclamantului si de celelalte inscrisuri din dosar ???? Trebuie sa ma prezint la termen cu o cerere de interventie in nume propriu formulata macar la nivel declarativ,urmand ca dupa ce i-au la cunostiinta de inscrisurile din dosar sa motivez cererea in fapt si in drept ???Multumesc anticipat " avocat.net " si astept raspuns urgent daca se poate .B-)