Daca mama are drept de asistent personal al copilului cu handicap grav (neoplazic), dar nu si-a facut dosar pentru a fi platita de stat ca asistent personal, are dreptul la concediu medical de la medicul curant al copilului?
Mentionez ca dreptul de asistent personal pe care il are o scuteste de palta spitalizarii atunci cand insoteste baiatul la tratament.
Dacă pot obține cocediu medical pentru îngrijirea copilului pe perioada spitalizării, unde să
mă adresez, deoarece medicul curant mi-a spus că nu-mi mai poate acorda?
Copilul împlinește 7 ani în data de 10.02, iar în data de 11.02 trebuie să ne internăm, conform planificării făcute de medic. Cum să procedez?
Dacă copilul meu a împlinit în luna februarie 7 ani, dar suferă de o boală cronică, descoperită recent și are nevoie de spitalizări repetate, am vreo posibilitate să primesc concediu medical măcar pentru perioadele în care este internat în spital?
Sunt invatatoare intr-o scoala mare dintr-un oras sarac si as vrea sa obtin o sponsorizare pentru a da celor aproximativ 300 de elevi ai ciclului primar cate un pachetel de Mos Craciun. Cum as putea cere de la marile companii o suma modica ?
Mama mea are 70 de ani, este pensionară de CAP şi are o pensie de 300 lei.Tata a murit în anul 2006, iar pensii de urmaş nu s-au mai dat de atunci, rămânând cu acest singur venit după 40 de ani de muncă în agricultură.
Interesant este faptul că alte femei din sat care s-au pensionat după mama au pensii mult mai mari decât ea.
Ce aş putea face să o ajut să-şi crească puţin pensia?
E tare tristă că o ajutăm noi cu bani după atăţia ani în care a trudit pe pământul ţării.
Vă implor să mă ajutaţi, că nu ştiu de unde să încep!