avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 434 soluții astăzi
Forum Activitate cotty_cs

Activitate cotty_cs

cineva doreste sa imi doneze o masina din UK cu volan pe dreapta motor de 3200cc din 2004, taxa care ar trebuii sa o platesc catre statul roman este undeva la 4250€ eu stiam ca fundatiile umanitare sunt scutite de plata taxei (vb de anul 98-00) mai este valabila plata taxei de prima inmatriculare sau suntem scutiti de la plata???
justicemn a scris:

In principiu membrii fondatori nu primesc salariu, neavand calitatea de salariat.
Daca in statutul asociatiei exista vreo prevedere referitoare la o eventuala indemnizatie, atunci va primi suma respectiva.
Sau, mai exista posibilitatea ca respectivul fondator sa fie si angajat al respectivului ONG, insa intr-o astfel de situatie primeste salariul in considerarea calitatii sale de salariat si in nici un caz a aceleia de membru fondator al ONG-ului.

De ex mama mea care este membru fondator si calitate de secretara nu pot sa i fac un salariu la standardele de unde isi exercita activitatea fundatia multumesc mult si imi cer scuze ca am intervenit in aceasta discutie
Buna ziua/seara
Am modificat sediul din jud BN in Bucuresti sau schimbat toti membrii directoriali (fara membru Fondator) in urma incheierii judecatoresti eliberate de catre bistrita figureaza acolo noii membrii cei de la administratia financiara a sectorului 4 m-au intrebat ca dc nu mi-au eliberat statutul actualizat (din cunostintele mele statutul si actul constitutiv nu se actualizeaza se adauga acte aditionale) intrebarea finala este se actualiza statutul si de catre cine.

Iar a 2 problema este ca am vrut sa deschid un cont la o banca in bucuresti si ca sa poata sa imi deschida contul mi-au cerut EXTRASUL LA ZII DIN REGISTRUL ASOCIATILOR SI FUNDATIILOR acesta de unde se poate elibera??

Va multumesc
Buna ziua Fundatia sa Infiintat in Bucuresti 1997 la tribunalul Bucuresti in 2001 sa mutat sediul social in Bistrita-Nasaud iar anul trecut sa modificat iar sediul inapoi in bucuresti, am reusit sa modific sediul social la judecatorie dupa 9 luni de zile cu amenintari catre judecatoria din bistrita si bucuresti ca sa imi gaseasca dosarul ca nu il gaseau iar acuma alta problema care o am si nu reusesc sa o rezolv ca ma tot plimba cu zaharelul cei de la administratia financiara a sectorului 4 (str cutitul de argint) ca au trimis notificare catre administratia financiara din bistrita iar cei de acolo spun ca nu au primit nimik de la bucuresti. Mentionez ca CIF-ul nu a fost modificat pe bistrita de la infiintarea fundatiei care a avut loc in Bucuresti. Ce pot sa fac in privinta acestui dosar pt ca deja ma tin blocat din luna ianuarie iar cei de la crucea rosie Franta cu care am facut un contract de parteneriat ma preseaza ca sa pot desfasura activitati impreuna cu ei iar contractul imi expira in luna Iunie. Va multumesc si astept un raspuns.#-o
Răspuns la discuția Talon auto pierdut
rares85 a scris:

In primul rand trebuie dat anunt in monitorul oficial,dupa care mergeti la politie la servicul de inmatriculari si faceti o cerere pentru duplicat talon,platiti taxele la .C.E.C sau la bancile cu care lucreaza ei,va trbuie copie dupa buletin si cartea masinii in original care ramane la ei pana va elibereaza talonul.Daca nu puteti face dovada cand expira I.T.P-ul pentru a fi trecuta pe noul talon,trebuie facut din nou.

Buna ziua in legatura cu acest caz, si eu mi-ampierdut talonul dar masina se afla pe fundatie, care sunt termeni de asteptare pt publicarea in monitorul oficial?? (sau se poade da si la ziar) va multumesc.
Răspuns la discuția Dauna Totala culpa comuna
masina este in fata blocului si nu am bagato in service pt ca nu mai am siguranta in ea lonjeronul este rupt facut franjuri astept raspuns daca nu i dau in judecata
multumesc pt sfat
Buna ziua ma aflam in trafic intr-o actiune de caritate, a Fundatiei pe care o reprezint, mergeam pe prima banda (drum cu 3 benzi) pe directia inainte, un individ cu o autoutilitara (Peugeot Boxer propietate a unei firme/leassing incarcat cu aprox 200kg) a venit pe banda 2 a si brusc a virat dreapta spre o strada si s-a oprit pt a acorda prioritate pietonilor aflati pe trecere, am incercat sa il evit tragand stanga de volan dar nu am reusit pt ca din spate venea cu viteza un TIR care ma claxonat sa nu incerc sa fac nici o miscare carosabilul fiind ud. De la realizarea Impactului pana la timpul de reactie al meu au fost cca. 10 secunde. Am intrat in autoutilitara Frontal cu partea dreapta a masinii mai mult si am mers la cei de la asigurari pe cale amiabila, cei de acolo au facut poze la masina fundatiei si la masina respectivului unde se vede foarte clar ca am incercat sa trag cu stanga de volan impingadui inspre exteriorul masinii lui bara cu stopul de pe spate, daunele la masina mea au fost destul de mult in devizul de plata de la service prejudiciul se apropia de suma de 14500lei, cei de la omniasig unde avea respectivul RCA-ul mi-au bagat dosarul la daune speciale unde am asteptat aprox 60 de zile dupa care m-au chemat sa mai dau inca o declaratie cum sa produs accidentul. Am fost la sediul Omniasig am dat declaratia si mi-au spus sa astept un raspuns iar suma de despagubire oferita de ei este de 3500lei. M-au sunat dupa aproximativ 10-12 zile si mi-au spus ca este CULPA COMUNA la dauna totala, am depus o sesizare la cei de la CSA de pe data de 01.04.2010 care nu a ajuns inca la ei (08.04.2010). Astept niste sfaturi sau indrumari cu ce as putea sa fac.
Multumesc Anticipat