avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 999 soluții astăzi
Forum Activitate ContSters139816

Activitate ContSters139816

Buna ziua aș dori să știu dacă sunt șomer în plată și urmează să fac o intervenție chirurgicală sunt retribuit doar cu șomajul sau mi se plătește de CAS concediul medical? Mulțumesc
Buna ziua as dori să mă lămuriți asupra unui aspect! Începând cu data de 3.mai 2012 am preaviz din partea angajatorului,concedierea cf.art.65 alin.1 din legea nr.53/2003 republicată.Deoarece peste cîteva zile am programată o intervenție chirurgicală,după care voi fi în concediul medical ce se întâmplă cu perioada de preaviz????Mulțumesc
Răspuns la discuția salariul
buna seara,ce înseamnă vă rog salariul minim brut garantat?(H.G.1225/14 dec.2011) salariul care trebuie scris în cartea de munca sau salariul pe care trebuie sa-l iei în mînă?multumesc
Răspuns la discuția salariul
Deci trebuie sa fac o sesizare catre ITM poate fi si fara stipulare numelui??Inca o intrebare daca angajatorul are sediul in alta localitate eu unde trebuie sa depun sesizarea ?Multumesc
Discuție salariul
Buna ziua am o intrebare si poate voi gasi si un raspuns.Neplata salariului de catre
angajator la datele lunare prevazute in CIM ce atrage dupa sine?Doresc sa ma adresez Inspectoratului Teritorial de Munca cu o sesizare si as vrea sa stiu ce implicatii sau repercursiuni pot avea eu si angajatorul!!!!!!multumesc anticipat
Răspuns la discuția acte aditionale la CM
Buna seara Exact ceea ce mi-ati raspuns dvs le-am zis si eu celor de la firma Doar ca ei sustin ca e singura portita legala sa ne poata acorda acele bonusuri noi sa semnam acel act aditional Este un act cu caracter de obligativitate?Am dreptul sa refuz semnarea lui?Va intreb pt ca se fac presiuni asupra mea de a semna acel act chiar daca eu nu sunt de acord.Mi se pune in vedere ca voi suporta niste repercursiuni deoarece din cei 200 de angajati sunt singurul care refuz si ar tb sa ma mai gandesc.Multumesc pt amabilitate
Buna ziua,incerc cat mai pe scurt sa-mi expun problema cu care ma confrunt.Lucrez la o societate privata ca agent de vanzari din anul 2006.Din anul 2009 deoarece s-au mai infiintat in cadrul acestei firme si alte firme mai mici,eu si colegii mei din tara am fost transferati la una dintre ele.Salariul brut in cartea de munca este de 900 ron(net 670 ron),iar separat se varsau pe card suma de 130 ron pe care angajatorul o numea bonus garantat si un bonus de vanzari de 0,2%.Aceste sume rezultate nu erau trecute in CM.In urma cu o luna primim cate un act aditional prin posta,fara stampila,nr,data pe care ni se spune ca tb sa-l semnam ca sa putem primi in continuare acele bonusuri.Doar ca actul aditional are un alt continut si citez din el "In temeiul art 21 alin.1 din Codul Muncii Legea 53/2003 am convenit la completarea CIM ............
Art.1 Incepand cu data de 20.07.2010 se completeaza CIM al Dl ......... dupa cum urmeaza:
1.Pe o durata de 2 ani de la incetarea CIM,angajatul sa nu presteze activitati similare cu cele ale pozitiei pe care o ocupa in cadrul firmei,la concurenta angajatorului,concurenta identificata ca fiind;
-o companie care este sau a fost client al angajatorului
-o companie cu acelasi profil care are sediul,punct de lucru sau isi desfasoara activitatea in judetul de resedinta si in judetele invecinate resedintei angajatului
2.Ca urmare a cestei clauze angajatorul va plati o indemnizatie de neconcurenta in val totala neta de 100000 ron su,ma care se va plati dupa cum urmeaza:
-min 0,13% ron lunar avns clauza pe perioada cat angajatul are calitatea de salariat al angajatorului
-diferenta se va plati integral dupa incetarea CM numai cu conditia ca la incetarea CM angajatorul sa inmaneze fostului salariat o lista cu companiile in care acesta nu are dreptul sa se angajeze
3.Peste suma neta a indemnizatieie angajatorul va vira la Bugetul de Stat impozitul pe venit global
4.Partile convin ca angajatorul sa poata denunta unilateral prezenta clauza reducandu-i durata fara a putea sa aiba pretentia de restituire a avansurilor de clauza achitata"
Acest act aditional ,firma spune ca ar acoperi-o ,sa ne poata vira acele bonusuri legal pe card ,desi de 4 ani de cand lucrez in cadrul acestei firme s-au virat banii fara nici o problema.Ce parere aveti din punct de vedere juridic si financiar-contabil?Multumesc anticipat
Răspuns la discuția Concediu
trebuie sa va uitati in contractul de munca,acolo sunt prevazute zilele de concediu pe care vi le acorda angajatorul intr-un an.
Sunt angajat la o firma cu contract de munca pe durata nedeterminata din 1.08.2009.De ceva timp ne intarzie plata salariului fara motivatie Conform CIM datele la care luam banii erau 24 si 10 ale lunii(in 24 avansul lunii in curs iar in 10 luna urmatoare lichidarea )Maine fiind zi de salariu primim mesaje pe telefoanele mobile ca vom primi acel avans in data de 3.05 sau cel tarziu 4.05.Adica dupa mai bine de o saptamina Ce pot face dpdv legal ei nerespectand clauzele contractuale?Mentionez ca sunt agent vanzari in Brasov iar sediul firmei e la Oradea.Eu imi desfasor activitatea in cadrul unui supermarket.Multumesc anticipat

Discuție angajare
In urma cu 2 zile am fost selectat pentru o proba de lucru ca sudor.Ieri am fost sunat ca am trecut proba si sa merg pt a-mi face analizele si protectia muncii in vederea inceperii serviciului.Astazi urma sa fie prima zi de munca dar cand am ajuns acolo am fost anuntat ca angajarile s-au suspendat .Mentionez ca am avut un loc de munca de unde ieri mi-am depus demisia cf art 76 pc 8 din lg 53/2003.In aceasta situatie neplacuta in care ma aflu ce pot face din punct de vedere legal?Mentionez ca nu am nici un precontract de angajare dar am dovada ca am efectuat analizele medicale si protectia muncii la clinica unde firma are contract.Pot face sesizare la Camera de munca pt ca am renuntat la vechiul loc de munca in favoarea noului loc iar acest loc devine indisponibil in ultimele 24 ore fara a fi instiintat?Multumesc