Buna ziua am o intrebare si poate voi gasi si un raspuns.Neplata salariului de catre
angajator la datele lunare prevazute in CIM ce atrage dupa sine?Doresc sa ma adresez Inspectoratului Teritorial de Munca cu o sesizare si as vrea sa stiu ce implicatii sau repercursiuni pot avea eu si angajatorul!!!!!!multumesc anticipat
1. Intarzierea nejustificata a platii salariului sau neplata acestuia poate determina obligarea angajatorului la plata de daune-interese pentru repararea prejudiciului produs salariatului, conform art.166 alin.4 C.mun.
2. Neplata salariului la data stipulata in c.i.m. pentru plata salariului da dreptul salariatului de a demisiona fara preaviz , in conformitate cu dispozitiile art.81 alin.8 C.mun.
3. Dvs nu veti avea nicio repercursiune, insa angajatorului i se va trasa un plan de masuri si daca nu-l aduce la indeplinire va fi amendat , conform dispoztiilor Legii nr.108/1999 - art.20 alin.1 lit.b - Constituie contraventii si se sanctioneaza cu amenda de la 5.000 lei la 10.000 lei neindeplinirea sau indeplinirea partiala de catre entitatea controlata a masurilor dispuse de inspectorul de munca, la termenele stabilite de acesta;
Deci trebuie sa fac o sesizare catre ITM poate fi si fara stipulare numelui??Inca o intrebare daca angajatorul are sediul in alta localitate eu unde trebuie sa depun sesizarea ?Multumesc
Petiţiile anonime sau cele în care nu sunt trecute datele de identificare a petiţionarului nu se iau în considerare şi se clasează, potrivit art.7 din OG nr.27/2002.
buna seara,ce înseamnă vă rog salariul minim brut garantat?(H.G.1225/14 dec.2011) salariul care trebuie scris în cartea de munca sau salariul pe care trebuie sa-l iei în mînă?multumesc
Este salariul minim cu care poate fi incadrata o persoana ... este acel salariu care se inscria in carnetul de munca sau , in prezent, in adeverintele de vechime ...
Control itm
loredana1973
Buna ziua.In mai 2008,in urma unui control ITM,firma unde lucrez,a fost obligata sa faca CCM,pentru ca avea 49 de angajati.Acest CCM nu s-a facut nici in ziua ... (vezi toată discuția)
Lucru fara liber
justmusy
Sotia mea lucreaza la un supermarket unde se lucreaza si sambata si duminica cate 8 ore pe zi in 2 schimburi.Are doar 2 libere pe luna.Acum mai noi lucreaza ... (vezi toată discuția)