avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1086 soluții astăzi

Marți, 11 februarie, are loc evenimentul: Negocierea colectivă - Alegerea reprezentanților angajaților și provocările practice. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... salariul
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

salariul

Buna ziua am o intrebare si poate voi gasi si un raspuns.Neplata salariului de catre
angajator la datele lunare prevazute in CIM ce atrage dupa sine?Doresc sa ma adresez Inspectoratului Teritorial de Munca cu o sesizare si as vrea sa stiu ce implicatii sau repercursiuni pot avea eu si angajatorul!!!!!!multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 19:49, 4 Aprilie 2012
1. Intarzierea nejustificata a platii salariului sau neplata acestuia poate determina obligarea angajatorului la plata de daune-interese pentru repararea prejudiciului produs salariatului, conform art.166 alin.4 C.mun.

2. Neplata salariului la data stipulata in c.i.m. pentru plata salariului da dreptul salariatului de a demisiona fara preaviz , in conformitate cu dispozitiile art.81 alin.8 C.mun.

3. Dvs nu veti avea nicio repercursiune, insa angajatorului i se va trasa un plan de masuri si daca nu-l aduce la indeplinire va fi amendat , conform dispoztiilor Legii nr.108/1999 - art.20 alin.1 lit.b - Constituie contraventii si se sanctioneaza cu amenda de la 5.000 lei la 10.000 lei neindeplinirea sau indeplinirea partiala de catre entitatea controlata a masurilor dispuse de inspectorul de munca, la termenele stabilite de acesta;
Deci trebuie sa fac o sesizare catre ITM poate fi si fara stipulare numelui??Inca o intrebare daca angajatorul are sediul in alta localitate eu unde trebuie sa depun sesizarea ?Multumesc
Petiţiile anonime sau cele în care nu sunt trecute datele de identificare a petiţionarului nu se iau în considerare şi se clasează, potrivit art.7 din OG nr.27/2002.
buna seara,ce înseamnă vă rog salariul minim brut garantat?(H.G.1225/14 dec.2011) salariul care trebuie scris în cartea de munca sau salariul pe care trebuie sa-l iei în mînă?multumesc
Este salariul minim cu care poate fi incadrata o persoana ... este acel salariu care se inscria in carnetul de munca sau , in prezent, in adeverintele de vechime ...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Verificare legalitate vasilica123 vasilica123 cum verific daca mai am contract de munca ,daca nu semnez stat de plata?..specific ca sant angajata din 2008 cu contract de munca,dar in urma inapoieri ... (vezi toată discuția)
Control itm loredana1973 loredana1973 Buna ziua.In mai 2008,in urma unui control ITM,firma unde lucrez,a fost obligata sa faca CCM,pentru ca avea 49 de angajati.Acest CCM nu s-a facut nici in ziua ... (vezi toată discuția)
Lucru fara liber justmusy justmusy Sotia mea lucreaza la un supermarket unde se lucreaza si sambata si duminica cate 8 ore pe zi in 2 schimburi.Are doar 2 libere pe luna.Acum mai noi lucreaza ... (vezi toată discuția)