avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 178 soluții astăzi
Forum Activitate clientY

Activitate clientY

Buna ziua!
As dori sa stiu daca poate fi stipulat intr-un contract de munca o clauza de reziliere (ceva in sensul art 20-24 din codul muncii privind clauza de neconcurenta), dar care sa poata sa fie indreptata impotriva firmelor, nu a angajatului, fara a intra in contradictie cu codul muncii.
Anume daca se poate stipula cumva o suma de bani ce ar putea fi ceruta pe o perioada determinata de la incheierea contractului tertilor(ca si clauza de reziliere) in cazul cererii de incetare a unui contract de munca.Si bineinteles cum ar fi aceasta aplicabila, opozabila tertilor.

in subsidiar : este legal ca un angajat sa lucreze in acelasi timp la 2 firme concurente?
Si o alta intrebare:
este legal ca un angajat sa lucreze la 2 firme concurente in acelasi timp?
------------------
Va multumesc pt raspuns, am citit prevederile indicate dar de acolo reiese ca daunele pot fi cerute numai angajatului; dar ceea ce as fi eu interesat este daca se pot cere daune interese firmei la care lucreaza, acestea putind fi mai consistente si mai usor de executat (in lipsa partii materiale mergindu-se pina la inchiderea firmei respective).
Buna ziua!
Ma poate lamuri cineva daca se poate incheia un contract de munca legal in care sa fie stipulata ca si clauza de reziliere o suma de bani?
Mai concret: stipularea interzicerii dreptului de a mai lucra la firme concurente pe o perioada determinata, in cazul in care angajatul doreste desfacerea contractului de munca in cauza, precum si administrarea ori asocierea la firme concurente, cu acelasi CAEN.
Se poate pune in aplicare un astfel de contract?
Care ar fi organul legal ce ar putea fi sesizat in cazul incalcarii lui in scopul probatiunii?

Răspuns la discuția Curtea de justitie Luxemburg
Poate ca nu am formulat la obiect intrebarea mea din capul locului:
-se ofera sa ma reprezente cineva (eu fiind pers juridica) in fata CJUE ?
Sau imi poate acorda macar consultanta cineva in acest sens?

Răspuns la discuția Curtea de justitie Luxemburg
....la intrebarile mele poate sa-mi raspuda cineva la obiect?
Răspuns la discuția Curtea de justitie Luxemburg
OK; referitor la termenul pt a inainta o actiune in anulare apoi in despagubire (inteleg ca asta ar trebui in cazul de fata) imi puteti spune ceva? De cind decurge acesta?
Si inca ceva : uitindu-ma pe site-ul oficial la procedura inteleg ca trebuie aleasa pt comunicare o adresa in Luxemburg; este adevarat?
Si inca ceva: trebuie ales un avocat? sau un agent? Ce este acela agent?
multumesc!
Buna ziua!
1. In cazul unui privilegiu imobiliar cerut de catre o asociatie de proprietari asupra unui imobil ce este ipotecat (de rang unu), respectivul ce detine ipoteca are intiietate asupra imobilului in cazul unei executari silite? Sau trebuie sa achite mai intii asociatia pt a deveni proprietar?(in cazul in care debitele restante au intervenit ulterior ipotecii)
2. In cazul unei executari din partea statului a unui proprietar ce are o ipoteca asupra unui imobil catre o pers fizica, intiietatea privind executarea revine statului sau celui ce detine ipoteca?
va m ultumesc!
Răspuns la discuția Curtea de justitie Luxemburg
Tin sa va multumesc pt raspuns, sincer, de o luna scriu aceasta probelma, dar poate nu la sectiunea potrivita.

Speta este cit se poate de simpla, comuna , etc intilnita in cazul abuzurilor din tara asta: decizie de impunere ANAF impotriva unei pers juridice.
Toata justificarea dinsilor sta in interpretarea abuziva , neintemeiata in drept, sau vadit tendentioasa a codului fiscal.

Ma intereseaza termenul de la care poate decurge instiintartea acestor foruri, cine anume are competenta in aceasta cauza, si concret procedura de sesizare.
Buna ziua!
As dori sa stiu daca o societate care nu mai are activitate inca din anul 2003, aflata in prezent in suspendare de activitate din 2009, cum trebuie sa procedeze cu stocul de marfa in sensul desfiintarii lui?
Daca se inregistreaza ca si perimata, trebuie reluata activitatea la reg com?
Se poate sustine ca stocul provine dintr-o eroare de contabilitate ff veche, pe care nu a sesizat-o nimeni pina acum?Adica existind o alta posibilitate de desfiintare scriptica?
multumesc!

In ce conditii o pers juridica se poate adresa unor foruri europene ?
In sensul acesta, exista competenta din partea tribunalului de la Luxemburg?
Ma poate ajuta cineva cu niste detalii concrete referitoare la procedura?(altele decit cele luate cu "copy-paste" de pe site-ul oficial)
multumesc!