avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1160 soluții astăzi
Forum Activitate miha12ella

Activitate miha12ella

Ce inseamna: '" angajatul are obligatia de fidelitate fata de angajator? Pot avea CM la doua firme, pe aceeasi functie? (cosmetician)
Buna ziua. In urma refuzului semnarii unui act aditional prin care angajatorul nu avea obligatia de a asigura salariul de baza, am fost instiintata, prin scrisoare recomandata, ca se va trece la desfacerea CIM din cauza dificultatilor financiare ale firmei. Avocatul firmei mi-a propus transferul ( in cadrul aceleiasi societati) pe un alt post care in prezent nu exista, care nu are legatura cu specificul firmei si pentru care eu nu am pregatirea necesara. Simtindu-mi suspiciunea, a trecut la amenintari de genul: pe hartie se pot " face" multe dovezi care-mi pot dauna pe viitor foarte mult. Se poate face transferul de pe un post pe altul fara demisie? Daca trec pe celalalt post mai am dreptul la somaj? Sau de fapt totul e ilegal si urmareste doar demisia mea dupa care sa-mi spuna simplu: "la revedere". Ce ma sfatuiti sa fac? Va multumesc anticipat.
Răspuns la discuția somaj
Azi am avut o intalnire cu avocatul firmei. Angajatorul nu doreste trecerea mea in somaj cu art. 65, dar imi propune transferul pe un alt post care la momentul actual nu exista, care nu are legatura cu specificul firmei si pentru care eu nu am pregatirea necesara. Simtindu-mi suspiciunea, a trecut la amenintari de genul : pe hartie se pot " creea" probleme care imi pot face foarte mult rau. Eu am fost instiintata, prin scrisoare recomandata, ca in cazul refuzului semnarii actului aditional , se va trece la desfacerea CIM din cauza dificultatilor financiare ale firmei. Se poate face transferul de pe un post pe altul, in cadrul firmei fara demisie? Este legal ce se intampla sau urmareste sa-mi vada demisia dupa care sa-mi spuna " La revedere"? Ce ma sfatuiti sa fac?
Va multumesc anticipat.
Discuție somaj
In urma refuzului semnarii unui act aditional la CIM , prin care angajatorul nu se obliga la plata salariului de baza in cazul nerealizarii planului, se va trece la desfacerea CIM. Este o procedura legala? Cu ce art. ar trebui desfacut CIM in acest caz? Cu nerusinare mi s-a propus sa solicit, in scris, trecerea mea in somaj ( somaj la cerere) , iar CIM va fi desfacut in baza art. 61 lit. d. (ceea ce nu voi face sub nici o forma). Ce posibilitati as avea? Va multumesc
Discuție Trimis in somaj
Beneficiez de salarii compensatorii la trimiterea in somaj cu art. 65(1) ?Mentionez ca lucrez in prestari servicii.