avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1197 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... somaj
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

somaj

In urma refuzului semnarii unui act aditional la CIM , prin care angajatorul nu se obliga la plata salariului de baza in cazul nerealizarii planului, se va trece la desfacerea CIM. Este o procedura legala? Cu ce art. ar trebui desfacut CIM in acest caz? Cu nerusinare mi s-a propus sa solicit, in scris, trecerea mea in somaj ( somaj la cerere) , iar CIM va fi desfacut in baza art. 61 lit. d. (ceea ce nu voi face sub nici o forma). Ce posibilitati as avea? Va multumesc
Cel mai recent răspuns: miha12ella , utilizator 20:03, 30 Aprilie 2010
Nu exista somaj la cerere ci numai in urma pierderii locului de munca din motive neimputabile. Daca vi se deface abuziv contractul de munca putei contesta decizia
Art. 61 d din CM face referire la concedierea pentru necorespundere profesionala, este cea mai grea concediere de demonstrat, cel mai usor pentru ambele parti daca nu mai exista impacare, sa va concedieze cu 65 alin. 1 si s-a terminat supararea, angajatorul nu suporta nici un cost pentru aceasta disponibilizare.
Florin 72 a scris:

Art. 61 d din CM face referire la concedierea pentru necorespundere profesionala, este cea mai grea concediere de demonstrat, cel mai usor pentru ambele parti daca nu mai exista impacare, sa va concedieze cu 65 alin. 1 si s-a terminat supararea, angajatorul nu suporta nici un cost pentru aceasta disponibilizare.

Angajatorul trebuie sa plateasca angajatului cel putin un salariu lunar brut ca suma compensatorie la plecarea din societate.
Azi am avut o intalnire cu avocatul firmei. Angajatorul nu doreste trecerea mea in somaj cu art. 65, dar imi propune transferul pe un alt post care la momentul actual nu exista, care nu are legatura cu specificul firmei si pentru care eu nu am pregatirea necesara. Simtindu-mi suspiciunea, a trecut la amenintari de genul : pe hartie se pot " creea" probleme care imi pot face foarte mult rau. Eu am fost instiintata, prin scrisoare recomandata, ca in cazul refuzului semnarii actului aditional , se va trece la desfacerea CIM din cauza dificultatilor financiare ale firmei. Se poate face transferul de pe un post pe altul, in cadrul firmei fara demisie? Este legal ce se intampla sau urmareste sa-mi vada demisia dupa care sa-mi spuna " La revedere"? Ce ma sfatuiti sa fac?
Va multumesc anticipat.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Abuz sau intimidare? miha12ella miha12ella Buna ziua. In urma refuzului semnarii unui act aditional prin care angajatorul nu avea obligatia de a asigura salariul de baza, am fost instiintata, prin ... (vezi toată discuția)
Incheiere contract de munca atanasoaie atanasoaie O persoana angajata ca sofer (cu contract de munca pe perioada nedeterminata) la o firma ajunge la neantelegeri cu conducerea . I s-a propus trecere pe o alta ... (vezi toată discuția)
Vreau somaj d_shocky d_shocky Mama mea se afla intr-o situatie dificila, in urma unui accidend si-a spart rotula la piciorul drept, in luna februarie anul acesta avand pana in prezent 270 ... (vezi toată discuția)