Buna ziua. In urma refuzului semnarii unui act aditional prin care angajatorul nu avea obligatia de a asigura salariul de baza, am fost instiintata, prin scrisoare recomandata, ca se va trece la desfacerea CIM din cauza dificultatilor financiare ale firmei. Avocatul firmei mi-a propus transferul ( in cadrul aceleiasi societati) pe un alt post care in prezent nu exista, care nu are legatura cu specificul firmei si pentru care eu nu am pregatirea necesara. Simtindu-mi suspiciunea, a trecut la amenintari de genul: pe hartie se pot " face" multe dovezi care-mi pot dauna pe viitor foarte mult. Se poate face transferul de pe un post pe altul fara demisie? Daca trec pe celalalt post mai am dreptul la somaj? Sau de fapt totul e ilegal si urmareste doar demisia mea dupa care sa-mi spuna simplu: "la revedere". Ce ma sfatuiti sa fac? Va multumesc anticipat.
Schimbarea locului de munca nu poate fi facuta fara acordul salariatului. Exista si urmatoarea exceptie din Codul muncii:
Art. 48. [modificarea unilaterală a locului şi felului muncii]
Angajatorul poate modifica temporar locul şi felul muncii, fără consimţământul salariatului, şi în cazul unor situaţii de forţă majoră, cu titlu de sancţiune disciplinară sau ca măsură de protecţie a salariatului, în cazurile şi în condiţiile prevăzute de prezentul cod.
Somaj
miha12ella
In urma refuzului semnarii unui act aditional la CIM , prin care angajatorul nu se obliga la plata salariului de baza in cazul nerealizarii planului, se va ... (vezi toată discuția)