In varianta propusa de mine terenul se dezmembreaza dar fratele meu este dezavantajat pentru ca nu o sa aiba acces direct la gradina sa,dar repet e singura varianta datorita specificului terenului. Daca se ajunge in instanta credeti ca voi avea castig de cauza ? Si de obicei cat dureaza aceste procese?
Buna ziua
Locuiesc impreuma cu fratele meu intr-un imobil donat de mama noastra,acumdecedata. Fiecare dintre noi a primit prin act de donatie cate o portiune distincta din imobil si din teren pentru care exista cadastru. Pentru acces pe cele doua proprietati exista o suprafata de 240 mp. in folosinta comuna.Eu as dori ca aceasta suprafata sa se imparta pentru a disparea inconvenientul de proprietate comuna,insa singura varianta ar fi o impartire a terenului in 3 bucati,una langa casa fratelui,a2-a a mea si a 3-a cu intrare din strada pentru ca fratele meu sa poata intra in gradina.El nu e de acord cu acest lucru,dar nici nu vine cu alta solutie.Am vrut sa vand casa dar nimeni nu vrea sa cumpere datorita intrarii comune. Va rog sa-mi spuneti ce se poate face pentru rezolvare in cazul i n care nu ajungem la o intelegere. Multumesc.
Va rog sa-mi spuneti din practica dvs ce consecinte sunt daca o persoana este reclamata pentru insulta amenintare si lovire.Precizez ca exista un martor ocular iar victima agresiunii are certificat medico legal de 2-3 zile ingrijiri medicale.
Buna ziua. Va rog sa-mi spuneti daca exista vreo cale de a vinde un teren obtinut pentru Eroii revolutiei de la primarie si care are o clauza de neinstrainare de 10 ani.Multumesc.
proprietatea mea este formata din teren proprietate personala , teren parti comune,
cladire cu intrare separata si acces pe proprietate comuna. Eu doresc cadastru pe proprietatea mea si pe partea comuna de acces . Se poate face cadastru numai pentru proprietatea mea si pentru terenul comun (fara proprietatea fratelui )?
Buna ziua. Sunt posesorul unei proprietati impreuna cu fratele meu, proprietate cu parti comune si individuale obtinute prin donatie de la parinti. Eu doresc sa fac cadastru iar el nu doreste acest lucru din motive care-mi scapa.Pot sa_mi fac cadastru pe proprietatea mea si partea comuna fara a mai astepta dupa el?
Va rog sa-mi spuneti daca se poate ipoteca un imobil ce este inregistrat pe lista monumentelor istorice in Patrimoniu Cultural National? Precizez ca sunt proprietarul acestui imobil. Va multumesc.