Faptul ca lui A si Y li s-au dictat declaratiile la psiholog si li s-au impus cum si ce sa scrie, este normal?
Mentionez ca la ultima declaratie data la politie (unde A si-a modificat declaratia) A a fost insotita de avocat, iar Y a fost singur fara avocat (avocatul lui urmand sa mearga la politie cand il anunta Y) drept pt care i s-a cerut sa-si mentina declaratia de la psiholog.
Va multumesc!
1. Plangere penala ptr amenintare la parchet
2. Divort.....sa nu iti fie frica de el (desi cred ca ti-e greu) pt ca lege este si pt el (multi ameninta cand aud de separare, dar putin o pun in practica)...el te-a simtit ca iti este frica si acum speculeaza.
Am o speta si nu prea inteleg ce urmeaza a se intampla:
2 (b si f) tineri se intalnesc cu alti 2 (b si f) tineri sa faca o "tranzactie" cu un PSP.
Baiatul X "interesat" sa il achizitioneze ii distruge PSP-ul celuilalt baiat Y.
Fata A care il insotea pe Y scoate tel mobil sa noteze nr masinii cu care erau X si fata B. B ii smulge tel mobil lui A si o ia la bataie. A ii smulge la randul ei tel (deci tel lui A ii reintra in posesie).
A si Y merg la politie si depun plangere. A merge si la IML ptr certif medico-legal.
In declaratie atat A cat si Y declara ca a fost distrus PSP-ul lui si tel ei nu mai exista.
La poligraf, in urma discutiei cu psihologul A declara adevarul (sugerat si dictat), adica faptul ca tel a ramas in final in posesia ei, dar ca a declarat altfel ptr ca asa a invatat-o mama ei (mama fiind avocat).
Cand a intrat si Y la psiholog, acesta ii arata declaratia lui A si ii spune ca nu are rost sa mai piarda timpul cu el si sa declare la fel ca si A.
Acesta incearca sa se opuna, dar psihologul ii spune"mai infractorule" declari asa cum a declarat prietena ta A.
Dupa poligraf A si Y sunt invitati la sectia de politie sa mai dea o declaratie.
A declara exact cum s-a intamplat cu mentiounea ca NU a fost invatata de mama ei sa declare ca a fost deposedata de tel mobil.
Cand a intrat si Y acestuia ii spune politistul ca trebuie sa declare la fel cu declaratia de la psiholog si anume ca mama lui A i-a invatat sa spuna ca lipseste tel mobil, cu amenintarea ca daca nu declara asa este pasibil de 3 ani inchisoare ptr marturie mincinoasa.
Mentionez ca lui A i s-a intocmit separat dosar penal de fals in declaratii.
Intrebare: 1.este normal ce s-a intamplat cu acesti 2 copii -Y si A (ambii sunt din familii bune si sunt studenti)?
2. Este normal ca ceilalti X si B sa scape nepedepsiti? (ambii sunt rromi si nu au nicio ocupatie)?
3. Ce risca Y si A?
4. Ce risca X si B?
NICIODATA sa nu spui "niciodata". A pastra numele sotului tau dupa desfacerea casatoriei nu constituie un impediment ptr tine ...totul este sa iti usurezi tu situatia prezenta si viitoare...in ultima instanta ii faci o onoare sotului tau pastrandu-i numele in continuare
P.S. lasa orgoliul ptr altii!
Capul sus...viata merge mai departe!!! Nu e vb de "spalatul rufelor in public" ci de orgoliul tau ca femeie. Daca refuzi doartu sa pastrezi numele, nu prea e bine...vei avea mult prea mult de umblat ptr a-ti schimba o serie de documente si ptr a dov in varii situatii ca porti un alt nume...LA CE BUN?...fii inteligenta si da-i o lectie de care sa-si aminteasca tot restul zilelor lui.
P.S. Lasa orgoliul la o parte si lupta, dar mai ales angajeaza-ti un avocat (ai nevoie)
1. De recomandat sa faceti intampinare...va fi in favoarea dvs
2. Trebuie sa luptati ptr drepturile dvs. si sa combateti motivele invocate de sot
3. Cererea de divort se va disjunge oricumde cererea de divort (asta e procedura).
4. este vb de un divort de comun acord? Nu exista copii minori?
5. Solicitati ca sentinta sa nu fie motivata (asta in cazul daca dvs considerati ca ar fi in defavoarea dvs)
6. Daca societatea este infiintata in timpul casatoriei NU aveti ce face, va fi un partaj judiciar unde dvs veti beneficia de 50% din bunurile comune (se prezuma a fi bun comun).
Eu am platit pretul in 1998, iar ctr de vz-c este incheiat in 1999, mom in care m-am trezit ca vanzatorul care figureaza pe act se numeste altfel decat vanzatorul initial caruia i-am platit pretul.
Nu este vb de iesire din indiviziune deoarece terta pers si-a obtinut terenul pe cale judecatoreasca, iar pe ctr este trecuta suprafata reala (adica diminuata), pe cale de consecinta nu aven ce iesire din indiviz sa facem.
In ceea ce priveste rascumpararea credeam ca pot sa o anunt ca am drept de preemtiune (parca asa se numeste), tinand cont ca eu l-am avut in folosinta o mare perioada de timp, iar in cazul ca doreste sa-l vanda sa fiu prima anuntata de acest fapt.
Cu bunavointa dvs cer un sfat legat de un teren (o fasie de teren).
In concret: in 1998 am cumparat un imobil cu terenul aferent.Promisiunea de a vinde am incheiat-o la notar.Dupa 2 ani se "trezeste" o a III-a pers ca are o bucata de teren din ceea ce eu cumparasem deja.A facut actiune in justitie ptr a i se recunoste dreptul de propietate si a castigat, binenteles (vanz a motivat in instanta ca nu avea cunostinta de un alt mostenitor pe supraf care mi-a vandut-o mie).Eu am achitat in 3 (trei) transe pretul imob-lui si al terenului facand chitanta de mana. Vanz a dat declaratie la notar ca a primit un avans de...urmand sa primeasca si dif de bani.Intre timp vanz (pers careia eu i-am achitat suma pretinsa) ii "vinde" fiului acesteia. Cand a venit mom sa finalizam actele m-am trezit ca inchei ctr de vz-c cu fiul acesteia. IN MOMENTUL DE FATA eu am ctr de vz-c dar nu intre mine si dna careia i-am platit pretul ci intre mine si fiul acesteia (pe ctr este trecut mai putin teren decat am platit eu).
Nelamurirea mea vis-a-vis de aceasta situatie ar fi:
1. Eu am platit un pret pe imobil si teren, dar intre timp mi s-a diminuat din teren...ce pot sa mai fac eu acum ptr a-mi recupera diferenta de bani platita pe fasia pierduta... daca e cazul pe cine actionez in justitie? Pe vanzatoare? Pe fiul acesteia? Pe amandoi?
Mentionez ca procesul acesta a durat 8 (opt) ani, timp in care eu am platit impozitul pe teren, iar sotul meu s-a imbolnavit dupa care a decedat acum 3 luni.
2. As vrea sa rascumpar acea fasie de teren de la noua propietara. Cum procedez? Pot sa ii trimit o scrisoare in care sa-mi anunt intentia de a cumpara?
Va multumesc ptr timpul acordat si ptr sfaturile dvs.!
CD