avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 754 soluții astăzi
Forum Activitate petru13

Activitate petru13

Procesele verbale de constatare, respectiv amenzile se trimit printr-o societate privata de servicii postale (nu doresc sa-i pomenesc numele), si de obicei dupa 5, sau chiar aproape 6 luni de la savarsirea faptei. Curierii de la aceasta firma sunt obligati ca in cazul in care nu-l gasesc pe destinatar acasa, sa-i lipeasca plicul CNADNR pe usa imobilului, insotit de un proces verbal de afisare semnat atat de curier, cat si de catre un martor. (NU SE PUN IN CUTIA POSTALA!)
Probabil s-a intamlat la fel si in cazul Dvs. Daca nu ati primit plicurile, inseamna ca altcineva le-a luat de pe usa (a apartamentului, sau de la intrarea in bloc, ori poarta...)
Cat despre contestatie, merita o incercare. Pe acest forum puteti citi ca multi judecatori anuleaza aceste amenzi pe motiv de lipsa semnatura olografa...
Succes!
Multumesc ptr. raspuns, dar nu trebuia neaparat sa va ganditi la angajatii Postei Romane cand am pomenit de postasi. Mai sunt si cateva firme de posta privata, ai caror angajati acopera zone de 10 ori, sau chiar si mai mare - pentru mult mai putini bani is fara echipamentele pomenite de Dvs.
Ce masuri se iau in cazul angajatior plecati pe teren ( ex. postasi, curieri pedestri)? Angajatorul ii trimite pe sectoare si D-zeu cu mila... Este o bataie de joc din partea angajatorului, care pe timp de vara canicular asa a inteles sa le asigure apa potabila ca a montat niste dozatoare de apa in birourile centrale, iar cei care au plecat pe teren sa se intoarca de la x km daca li se face sete...
Am vazut saptamana asta la niste cunostinte plicuri d-astea de la CNADNR, cu amenzi ptr fapte savarsite in luna iunie-iulie anul trecut. Ca si curiozitate - fara a lua in considerare cele scrise mai sus - se poate contesta sanctiunea, daca primesti instiintarea si procesul verbal dupa 6-7 luni?
va multumesc...
De asta ma temeam si eu. Si atunci ce cale sa aleg pentru a-mi cere drepturile?
Va multumesc pentru raspunsul promt. In cazul in care depun o sesizare la ITM, la ce reactii pot sa ma astept oare din partea angajatorului?
As fi curios sa aflu daca angajatorul are dreptul sa diminueze salariul inscris in c.i.m. pe motiv ca in luna respectiva a fost o zi de sarbatoare legala, nelucratoare. Dupa mintea mea, chiar daca intr-o luna sunt 20 sau 23 de zile lucratoare, ai dreptul la acelasi salariu intreg negociat... Cel putin asa a fost la toate locurile de munca unde am lucrat anterior.
:-/
1.Multumesc mult, asa ma gandeam si eu.
2. Am reluat activitatea de la 1 apr. - deci nu e cazul.
3. Asa voi face, multumesc.
Va rog sa-mi spuna cineva daca societatea la care sunt angajat, are dreptul sa revina asupra calcularii indemnizatiei ptr c.m datorat unui accident de munca. Concret, la data de 28 febr. am cazut pe scarile firmei la care lucrez si am fost diagnosticat cu fractura si entorsa la incheietura mainii drepte. Am primit c.m. cod 03, pe durata lunii martie, si mi s-a virat echivalentul a100% din salar pe card. Luna aceasta, cand mi-au venit banii pe aprilie (lucrata integral) am constatat o diferenta de 24% in minus. Explicatia sefilor a fost ca mi s-a calculat gresit indemnizatia pe martie, si mi-au retinut diferenta din salariul de pe aprilie. Din informatiile gasite de catre mine nu reiese clar modul de calculare a indemnizatiei, si nu mi se pare corect sa-mi diminueze salariul chiar daca a gresit cineva la calcul...