Buna ziua
Am platit taxa AC la primaria Baragadiru cea calculata de arhitectul sef. la depunera actelor pentru scoaterea AC-ului.
La incheierea lucrarilor s-a facut regularizarea taxei AC. Am platit acea regularizare, dar nefiind atent cei de la primarie mi-au gresit supafetele constructiei. Platind si impozitul pe anul in curs pe o suprafata mai mare.
Am facut sesizare scrisa, dupa care si-au recunoscut greseala, modificand suprafata construita dupa ce mi-a cerut un "Raport de receptie al lucrarilor" avizat si semnat de arhitectul care mi-a facut documentatia pentru AC.
Am facut acel raport pe care l-am depus la registratura primariei cu suprafetele reale ale lucrarii.
Acum nu vrea sa modifice taxa AC care a fost facuta si a ramas facuta pe suprafata calculata gresi de arhitectul sef al primariei(adica mai mare).
Acum imi cere un deviz general cu valoarea lucrarilor intocmit de arhitect (conform HG 28-2008). Este legal sa-mi ceara asa ceva? Acea hotarare se regera la finantarile publice, eu fiind persoana fizica care si-a facut o casa in regie proprie.
Conform HG 956-2009 "Taxe si impozite" valoarea taxei AC se calculeaza pe bazadeclaratiei beneficiarului "Model 2009 ITL 068 sau pe o declaratie pe propria raspundere a acestuia pentru valoarea reala a lucrarilor de constructie.
Precizez ca amandoua declaratiile le-am depus la registratura primariei.
Ce este de facut sa-mi recuperez banii de la primarie?
Diferenta din impozit mai mare platit si taxa AC mai mare.
Va multumesc.
Buna ziua
Nu se poate verifica la biroul notarilor publici daca s-a facut succesiunea?
S-a verificat la primarie si nu are nimic pe numele lui.
Am uitat ceva, este insurat si cu doi copii, dar nu stiu daca este legal. Se poate urmari si bunurile sotiei?
Buna ziua.
Am mai scris pe aici cu ceva timp in uma.
Am avut un proces cu un asa zis constructor care ma pacalit si i-am dat bani in avans pentru lucrare.
Procesul l-am castigat, instanta obligandul sa-mi restituie suma de bani. Am ajuns sa-l caut cu cu executorul judecatoresc pentru executare silita.
Problema este ca nu are nimic pe numele lui (nu am stiut asta). Executorul a descoperit totusi ca tatal lui a murit si ca este posibil mostenitor alaturi de mama si mi-a sugerat sa deschid proces pentru succesiune. Am mai facut si eu ceva sapaturi si am aflat ca este posibil sa nu fac nimic prin deschiderea succesiunii (oricum nu stiu cum se procedeaza) deorece tatal lui poate sa nu-l fi trecut in testament sau el sa fi cedat partea de mostenire in favoarea mamei.
Unde pot afla asta?
Daca nu are nimic pe numele lui ce mai pot face eu acum?
Cum poate fi lasat liber cineva care te pacaleste (te fura) fara sa plateasca pentru fapta lui?
Va multumesc.
Mi-a fost refuzat concediu de odihna, cererea de concediu a fost facuta cu 10 zile inainte de a intra in concediu.
Motivul refuzului art 143 alin4 codul muncii si ca este de lucru in firma.
Raspuns la cerere (motivarea refuzului) s-a facut azi 30.07.2010.
Data cererii 21.07.2010 iar perioada concediului solicitat 2.08.2010-27.08.2010.
In perioada 11Martie-11Iunie fiind in somaj tehnic. Programarea pt. concediu de anul trecut fiind facuta pentru luna martie nestiind ca o sa fiu trecut in somaj tehnic.
CE pot face?
Va multumesc.
Am rezolvat cu expertul judiciar in constructii, acum urmeaza sa ma duc la executorul judecatoresc cu o notificare sa-l anunt pe cale amiabila pe constructor ce intentii am. Daca nici asa nu rezolv nimic urmeaza instanta de judecata,
Stie cineva daca este musai sa deschid proces in instanta de unde se afla constructorul (Buzau) sau pot aici in Bucuresti?
Multumesc frumos.
Nici nu stiu ce sa fac, eu doresc sa nu ajung in instanta, ca stiu ce-l asteapta pe "constructor", mai ales ca nu are nici ce-a mai mica sansa de castig.
Nu stiu cum sa-l mai abordez, sa-l determin sa-mi inapoieze banii, nu vreau sa fac rau nimanui. Prostia mea a fost ca i-am dat bani in avans.
Buna ziua.
Am inceputa o constructie (casa) in Bragadiru (Ilfov) cu un constructor (persoana fizica) cu care am incheiat un contract semnat intre parti neautentificat la notar dar semnat de parti. Constructorul a primit avans de la mine (cu chitanta de mana semnata) o suma de bani pentru executia unei faze din constructie si nu mai vrea sa continue constructia.
Doresc sa stabilesc stadiul fizic si calitatea executiei la constructie pana in faza actuala.
Doresc sa mai stiu ce implica aceasta si cat costa, sau ce pt face pentru a recupera banii.
Va multumesc.
Marian.