avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 746 soluții astăzi

Marți, 18 februarie, are loc evenimentul: Procedura de negociere colectivă de la A la Z. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... refuz concediu odihna
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

refuz concediu odihna

Mi-a fost refuzat concediu de odihna, cererea de concediu a fost facuta cu 10 zile inainte de a intra in concediu.
Motivul refuzului art 143 alin4 codul muncii si ca este de lucru in firma.
Raspuns la cerere (motivarea refuzului) s-a facut azi 30.07.2010.
Data cererii 21.07.2010 iar perioada concediului solicitat 2.08.2010-27.08.2010.
In perioada 11Martie-11Iunie fiind in somaj tehnic. Programarea pt. concediu de anul trecut fiind facuta pentru luna martie nestiind ca o sa fiu trecut in somaj tehnic.
CE pot face?
Va multumesc.

Ce pot face
Cel mai recent răspuns: SC MARCULESCU&ASOCIATII SRL , Consilier juridic 11:59, 30 Iulie 2010
angajatorul nu va refuzat acordarea concediului de odihna ci doar a decalat perioada pentru o alta data...acordarea concediului de odihna este obligatorie, insa daca angajatorul considera "ca este de munca" nu va incalca cu nimic drepturile cuvenite, probabil de comun acord o sa stabiliti o alta perioada de concediu!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediu unombun unombun in ce situatie nu mi se poate aproba concediul de odihna?am programarea(colectiva) facuta din timp,cererea va fi scrisa cu 2 saptamini inainte;mai nou ni s-a ... (vezi toată discuția)
Cerere de concediu odiha - cu cat timp inainte? smeagull smeagull Buna dimineata, Intrebarea se refera la o firma in care - din pacate - nu exista planificari ale concediilor de odihna facute in avans (de aici si ... (vezi toată discuția)
Demisie fara preaviz? MmeButterfly MmeButterfly Va rog sa-mi dati si mie un sfat in urmatoarea problema. Sotului meu, care lucreaza in vanzari, i s-a refuzat cererea de concediu pentru data solicitata, desi ... (vezi toată discuția)