avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 891 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Pacalit de un asa zis constructor
Discuție deschisă în Executare silită

Pacalit de un asa zis constructor

Buna ziua.
Am mai scris pe aici cu ceva timp in uma.
Am avut un proces cu un asa zis constructor care ma pacalit si i-am dat bani in avans pentru lucrare.
Procesul l-am castigat, instanta obligandul sa-mi restituie suma de bani. Am ajuns sa-l caut cu cu executorul judecatoresc pentru executare silita.
Problema este ca nu are nimic pe numele lui (nu am stiut asta). Executorul a descoperit totusi ca tatal lui a murit si ca este posibil mostenitor alaturi de mama si mi-a sugerat sa deschid proces pentru succesiune. Am mai facut si eu ceva sapaturi si am aflat ca este posibil sa nu fac nimic prin deschiderea succesiunii (oricum nu stiu cum se procedeaza) deorece tatal lui poate sa nu-l fi trecut in testament sau el sa fi cedat partea de mostenire in favoarea mamei.
Unde pot afla asta?
Daca nu are nimic pe numele lui ce mai pot face eu acum?
Cum poate fi lasat liber cineva care te pacaleste (te fura) fara sa plateasca pentru fapta lui?
Va multumesc.

Cel mai recent răspuns: mcasa , utilizator 11:09, 9 Noiembrie 2011
Numai executorul poate solicita de la primarie o decizie de impunere cu toate bunurile mobile si imobile ale debitorului.
Nu aveti de unde sa stiti daca va accepta mostenirea sau se va declara strain de ea, pentru ca succesiunea se poate face la orice notar din zona.
Verificati periodic bunurile lui la primarie.
Altfel, ...

Buna ziua
Nu se poate verifica la biroul notarilor publici daca s-a facut succesiunea?
S-a verificat la primarie si nu are nimic pe numele lui.
Am uitat ceva, este insurat si cu doi copii, dar nu stiu daca este legal. Se poate urmari si bunurile sotiei?
Ultima modificare: Miercuri, 9 Noiembrie 2011
mcasa, utilizator
1)Se poate verifica la UNIUNEA NOTARILOR din judetul respectiv, dar trebuie sa stiti numele decedatului.
2) Nu puteti urmari bunurile sotiei si nici bunurile comune ale sotilor, decat daca se procedeaza in prealabil la partaj.
Vrificarea la "Notari" o pot face eu pesonal sau executorul? Dar nu stiu numele decedatului.
Ultima modificare: Miercuri, 9 Noiembrie 2011
mcasa, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Bine v-am găsit ! va rog sa m-a îndrumați in următoarea situație ... un roman un roman Bine v-am găsit ! Va rog sa m-a îndrumați in următoarea situație ; O persoana deschide succesiunea după soțul decedat la un notar de la care obține un ... (vezi toată discuția)
Acceptarea tacita a mostenirii pusa2mimi pusa2mimi Ce acte atesta acceptarea tacita a mostenirii? Plata impozitului pe casa este un act de acceptare tacita a mostenirii daca eu nu locuiesc in localitatea unde ... (vezi toată discuția)
Succesiune in caz de bigamie mirelapieptea mirelapieptea avem de rezolvat urmatoarea situatie: sora mamei mele este despartita in fapt din anul 1971. nu a mai luat legatura cu sotul niciodata. acum are 83 ... (vezi toată discuția)