Buna ziua ! Sincer, imi fac fel si fel de planuri de actiune..! am contactat pers. abilitate , care m.au sfatuit sa merg la un executor ,si sa pun in fapt hotararea judecatoreasca si anume, sa iau copilul cu mine, atunci cand am dreptul , chiar daca el nu e de acord... dar cu un an in urma , cand acest refuz , din partea lui l.am primit in biroul sefului de politie .. politistul, dealtfel un om cu familie, m.a sfatuit sa nu mai fortez nota.. si sa las lucrurile asa cum sunt in speranta ca totul se va schimba de la sine ..!apoi dupa cateva luni in care nu l.am mai cautat sa il iau la mine, dar vorbind cu copilul doar la tel a binevoit si mi.a mai facut o vizita ! totul a decurs normal (plimbari ,discutii, sfaturi etc) la plecarea de la mine si.a atribuit ceva ce nu era al lui.. si de aici un intreg sir de discutii , care au dus iar la o inrautatire a relatiei ! dupa alte luni in care nu m.a mai vizitat , reusesc sa il iau iarasi ..! acum eram in relatii bune dar ce s.a intamplat nu pot sa stiu..! e ceva ce nu miroase a bine si as vrea sa actionez dar.............. nu gasesc calea..! ideia de a avea nervi de otel ,cred ca e o arma buna .. dar mai trebuie si actionat cumva ! despre tutela ... ce sa spun........! am un dosar de mostenire la instanta pe care l.am introdus in ianuarie anul acesta, iar primul termen il am in decembrie 2013 asa ca .. sigur face copilul18 ani pana justitia imi va da castig de cauza.! va multumesc !
multumesc frumos de sfat.. dar sa stiti ca am facut exact cum ma sfatuiti de cand am avut drept de vizita, mai exact de cand pot sa iau copilul la mine ! numai ca , atunci cand e la mine totul e ok apoi se poarta de zici ca nu ma cunoaste ! am fost in strainatate 6 luni. de acolo vorbeam ff des..! tot de acolo am aflat ca au fost probleme.. iar cand am venit am dorit sa il iau in cadrul programului ,iar mama sa s.a opus ! daca am vazut asa am cerut ajutorul politiei unde a fost chemata ! acolo copilul a spus ca nu doreste sa mearga cu mine ! prin urmar .. nu l.am putut lua , cu toate ca am hotarare judecatoreasca ! politia m.a sfatuit sa renunt pt moment !
buna ziua.! mama a fost plecata din tara cativa ani, apoi a revenit.. timp in care copilul a fost crescut de bunica materna .! dupa intoarcere mama copilului si concubinul acesteia au locuit in casa bunicii materne, pana aceasta din urma nu a mai rezistat si dupa indelungi discutii , a reusit sa ii faca sa se mute in casa concubinului care se afla in acelasi sat ..! de un an si jumatate copilul locueste in casa concubinului , unde are o viata deloc normala .! eu i.am dat telefon si cartela pt a avea posibilitate de a lua leg. cu el ! de ceva vreme vorbeam zilnic.. pana mama lui a spus sa il sun mai rar pt ca il deranjez de multe ori.! cu mama fiului am vorbit doar cand e ceva foarte grav.. iar de ceva vreme a fost necesar ! de ultima nazbatie , am aflat inaintea ei, cu toate ca eu locuesc la 60 km de copil !
M.am casatorit in 1995 si am divortat in 2005 ! in urma casatoriei am un fiu , care a ramas in custodia mamei, mai precis la bunica materna , mama fiului plecand in strainatate ! cat a fost copilul mai mic situatia a fost sub control , dupa..au inceput problemele! apar rezultate slabe la scoala.. apoi copilul incepe sa puna mana asemanator mamei ! cu toate ca am drept prin justitie de vizitare minor pe care l.am obtinut in urma unui an de tribunal, nu reusesc sa fac progrese in putinele momente in care santem impreuna ! ultima oara cand a fost la mine , adica in vacanta de primavara, am fost in targul de masini, ne.am plimbat kilometri cu bicicletele, am foswt in vizita, etc ! Dupa aflu ca in asociere cu alti copii din sat savarseste un furt iar politia stalileste ca parintii copiilor implicati sa plateasca cate 100 ron amenda! In discutile telefonice de dupa eveniment cat si in urma vizitei facute de mine la scoala, nu am reusit mai nimic in stabilizare ! in una din discutiile telefonice, mama fiului ii ia telefonul si cu ton autoritar imi spune ca nu mai are ce sa faca cu el si ca mi.l va da mie.. apoi pt ca deja aflase de amenda imi spune ca pt plata amenzii ii va vinde telefonul si bicicleta pt a o plati ! Pt ca telefonul si bicicleta sunt cumparate de mine, i.am zis ca este exclus si sa vanda ce a cumparat ea ! am mai apucat sa.i spun ca eu nu ma debarasez de copil ..apoi mi.a inchis tel. De atunci inchis este, nu mai rasp la el ! Ieri ma intalnesc intamplator cu el intr.o zona de agrement ,iar acesta refuza sa ma recunoasca ! intrebare este , ce as putea face legal ,tinand cont ca acesta este in clasa a 7 a, exact cand e in plina formare ??!! multumesc !
Buna ziua..Rog cine ma poate lamuri intr/o problema.Fiica mea recent casatorita doreste sa cumpere un apartament prin Prima casa.Ea nu are serviciu...are numai el.Credeti ca au sanse sa obtina vreo finantare? Daca raspunsul este Da, pe contractul casei respective se va regasi numai numele lui?
Multumesc frumos pentru sfaturi...mai sunt cateva saptamani pana la nunta si am sa mai reflectez asupra tuturor variantelor posibile.
Va doresc o seara placuta .
M-am gandit si la aceasta varianta si chiar m/am interesat dar cam costa...mie nu/mi mai este teama de el si daca nu ma duc este pentru a nu iesi scandal, stiu ca are o placere deosebita de a se da in spectacol si cu siguranta nu va pierde ocazia...multumesc frumos pentru raspuns.
O seara placuta
Multumesc frumos pentru raspuns si pentru sfat dar nu am putut face reclamatie pentru ca fiicei mele e teama f rau de el ...iar daca nu/l invita si auzea de nunta de la alte persoane era si mai rau... fiica ar vrea sa mai fac inca un compromis si sa merg la nunta singura dar asta nu pot face si in mod sigur ma voi prezenta doar la cununia civila si religioasa iar la restaurant, nu...se pare ca cei care fac pe nebunii au mereu de castigat
Sunt o femeie divortata de 16 ani, perioada in care am crescut singura o fata.Nu m/am mai casatorit dar de 5 ani am o relatie cu un barbat divortat si el.Acum fata mea are 23 de ani si peste o luna jumate are nunta.Dupa 16 ani sunt amenintata de fostul sot ca nu am voie sa vin la nunta decat singura. Imi transmite si ca are pistol intrucat este taximetrist si ca a abtinut foarte usor permisul de portarma apoi ameninta cu mare scandal daca eu voi fi insotita la nunta.
Intrebarea mea este cum sa procedez in contracararea conflictului ce ameninta sa strice toata nunta fiicei.Sa fac plangere la politie...sa nu ma mai duc la nunta....? Ajutati/ma...!
P.S. Mentionez ca il cred in stare de orice.
Buna ziua.Va rog frumos sa ma lamuriti.Sunt proprietara unui apartament si as vrea sa ma casatoresc.Dar imi este teama sa nu ajung iar la un divort si apoi partaj.Ce masuri de prevedere as putea sa-mi iau ca in cazul unui partaj sa nu am surpriza ca raman fara casa sau ca trebuie sa impart casa cu el.Mentionez ca am si un copil.Va rog dati.mi un sfat ,daca pot face un contract inainte de casatorie.Multumesc anticipat.