buna ziua, va rog daca puteti sa-mi raspundeti si mie la o intrebare: sunt PFA si vreau sa stiu cu cate luni inainte de a naste se plateste acel procent de 0.85 pt concediu de maternitate?
declaratia 220 - am estimat un venit brut de 1000 ron, cheltuieli deductibile estimate 500 ron si venit net estimat 500. Conform deciziei de impunere am platit 80 ron.pe anul 2010.
Va multumesc pt. raspuns.
Ideea este daca se poate face un "artificiu".
Art. 1. - (1) Incepand cu data de 1 ianuarie 2006, persoanele care, in ultimul an anterior datei nasterii copilului, au realizat timp de 12 luni venituri profesionale supuse impozitului pe venit potrivit prevederilor Legii nr. 571/2003 privind Codul fiscal, cu modificarile si completarile ulterioare, beneficiaza de concediu pentru cresterea copilului in varsta de pana la 2 ani sau, in cazul copilului cu handicap, de pana la 3 ani, precum si de o indemnizatie lunara in cuantum de 800 lei (RON
3) Prin venituri profesionale supuse impozitului pe venit potrivit prevederilor Legii nr. 571/2003, cu modificarile si completarile ulterioare, se intelege: venituri din salarii, venituri din activitati independente, venituri din activitati agricole, asa cum sunt definite de aceasta lege.
am o II si platesc impozit in sistem real. Intrebarea este daca pe viitor pot sa beneficiez de CCO, daca venitul net pe 2010 este zero( firma este deschisa in sept), iar cheltuielie 2600 ron. Specific ca impozitul de 16% este platit pe 2010, dar prin declaratie 200 practic mie mi se restituie acel impozit platit, concluzia.....nu mai am platit impozitul pe venit
REGISTRUL-JURNAL DE ÎNCASÃRI ªI PLÃŢI (cod 14-1-1/b)
2. Se întocmeşte într-un singur exemplar de către contribuabili, făcându-se înregistrarea operaţiunilor efectuate pe baza documentelor justificative, distinct, pe fiecare operaţiune, FARA A SE LASA RANDURI LIBERE, după ce a fost numerotat, şnuruit, parafat şi înregistrat la organul fiscal teritorial.
Operaţiunile înregistrate în Registrul-jurnal de încasări şi plăţi se totalizează anual.
Numerotarea filelor se va face în ordine crescătoare, iar după completarea integrală se deschide un nou registru înregistrat şi parafat, care va fi numerotat în ordine crescătoare.
În condiţiile conducerii evidenţei contabile în partidă simplă cu ajutorul tehnicii de calcul, fiecare operaţiune economico-financiară se va înregistra în ordine cronologică, în funcţie de data de întocmire sau de intrare a documentelor. În această situaţie Registrul-jurnal de încasări şi plăţi se editează lunar, iar paginile vor fi numerotate pe măsura editării lor.
Registrul-jurnal de încasări şi plăţi parafat şi înregistrat la organul fiscal teritorial va fi completat lunar, prin preluarea totalului sumelor din Registrul-jurnal de încasări şi plăţi obţinut cu ajutorul tehnicii de calcul.
va rog sa-mi raspunda cineva care stie concret( adica care tine un asemenea registru). Cu scuzele de rigoare, am intrebat 2 contabili si nu au stiut sa-mi raspunda, mentionand ca nu stiu sa tina contabilitatea in partida simpla.
buna ziua, am si eu o intrebare va rog, cum se completeaza in registru jurnal de i. si plati, dupa fiecare luna se trage linie si se calc. totalul?
ori se scrie in continuare pt luna urmatoare? va multumesc.