avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 411 soluții astăzi
Forum Activitate Bibi2008

Activitate Bibi2008

Răspuns la discuția Divort cu minori
Va multumesc mult pentru raspuns.
Răspuns la discuția Divort cu minori
Va multumesc pentru raspuns. Din pacate, am inteles ca ancheta psihosociala si ascultarea minorului cu varsta peste 10 ani sunt obligatorii si in cazul divortului notarial.
Buna ziua. Am convenit cu sotul asupra divortului notarial, avand si copii minori. Sunt ingrijorata in privinta unui singur aspect, cel al anchetei psihosociale realizate de catre autoritatea tutelara. Eu traversez de cateva luni o perioada mai nefasta din pdv. profesional, am un venit modest, insa primesc lunar ajutor financiar din partea parintilor mei, pana ma redresez. Intrebarea mea ar fi urmatoarea: exista riscul de a pierde custodia minorilor din aceasta cauza? Mentionez ca sotul nu realizeaza niciun venit de aprox. 5 ani, iar conditiile de locuit ale minorilor sunt mai mult decat satisfacatoare in cazul in care domiciliul acestora va fi stabilit la domiciliul meu actual. Va multumesc anticipat pentru raspuns.
Răspuns la discuția Motive divort
Din pacate, nu am martori, nici macar adresa amantei nu o stiu, sa poata fi citata ca martor. Deja sotul m-a amenintat in sensul ca nu va fi de acord cu divortul, de aceea trebuie sa fiu foarte atenta sa am un caz solid, sa zic asa. Sunt demoralizata. Va multumesc pentru raspunsuri.
Discuție Motive divort
Buna ziua. As dori sa aflu daca poate constitui motiv de divort: lipsa veniturilor pe o perioada indelungata, in conditiile in care sunt copii minori in intretinere, relatie extraconjugala petrecuta cu 2 ani in urma, dar care a dus intr-un final la deteriorarea iremediabila a relatiilor dintre soti, si care poate fi probata doar prin desfasuratorul convorbirilor telefonice, credit contractat de catre unul dintre soti fara stirea celuilalt. Va multumesc anticipat pentru raspuns.
Răspuns la discuția Declaratia 392B
Ma scuzati, dar nu cred ca sumele din cele doua evidente trebuie sa coincida, deoarece in Jurnalul de incasari si plati se trec doar sumele platite si incasate efectiv in anul respectiv, iar in jurnalul de vanzari, de ex. se trece si factura emisa in decembrie care urmeaza sa fie incasata doar in cursul anului viitor.
Buna ziua. Imi poate spune cineva, daca la punctul V. Achizitii de pe declaratia 392/B trebuie trecute si achizitiile de servicii sau numai de bunuri, avand in vedere ca in Jurnalul de cumparari se trec ambele tipuri de achizitii. Multumesc.
Răspuns la discuția Facturare pe baza de comanda



Primesc comenzile pe mail, scuze daca m-am exprimat gresit. Prestari servicii de traducere.
Multumesc pentru raspuns.
Buna ziua,

Urmeaza sa completez prima mea factura si am fost rugata sa trec numarul comenzii ferme la denumire produs, fara a preciza despre ce fel de servicii este vorba.( Sunt prestator de servicii, profesii libere). Deoarece comenzile pe baza carora am prestat serviciile (ocazionale) sunt de fapt e-mail-uri, in care se specifica numarul comenzii, si termenul de predare, fara alte detalii, nu stiu ce sa trec la U. M., pret unitar, etc. Ajunge daca trec doar nr. comenzii, si 1 la celelalte rubrici? Am contract cu firma respectiva, unde sunt fixate preturile, etc In plus, va fi o factura centralizatoare, deci voi avea nevoie de aceste comenzi anexate la factura. Ajunge daca printez acele e-mailuri, avand doar nr. si termen comanda?
Va multumesc mult pentru ajutor!
Răspuns la discuția Date facturã în englezã?
Va multumesc frumos pentru raspuns. Am contract cu ei, dar nu stiam daca trebuie neaparat sa trec si cf contract, pe langa cf. comanda.