avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 930 soluții astăzi
Forum Activitate CarlaSantos

Activitate CarlaSantos

Daca, din motive de razbunare, fostul angajat nu este de acord cu demisia la zi, si imi cere preavizul legal, de 20 zile, cum pot proceda in acest caz? Nu ma pot prezenta paralel la 2 locuri de munca.Ar fi varianta cu zilele de concediu aferente lunilor lucrate din an, sa le iau in aceasta perioada de preaviz?
Multumesc.
Buna ziua,
In urma procesului intentat fostului angajator am obtinut anularea deciziei de desfacere a CIM. Instanta a decis partial, reintegrarea pe postul avut. Problema este ca la 2 luni dupa incetarea acestui CIM si intentarea procesului in instanta, am obtinut un alt loc de munca la o alta firma, avand CIM perioada fiind nelimitata.
Va rog sa imi spuneti cum pot proceda, in ideea in care nu vreau sa reincep activitatea la fosta firma ci sa raman la actualul loc de munca. Pot merge din ziua in care se pronunta reintegrarea pe vechiul post si sa imi scriu demisia?
Probabil nu m-am exprimat foarte clar, insa va rog sa ma intrebati daca nu se intelege din context.

Multumesc anticipat.

Solutia pe scurt: Admite în parte acţiun ea formulată de reclamanta xx in contradictoriu cu pârâta S.C. X S.R.L.Anulează Decizia nr.1x/x.x.2015 emisă de pârâtă, prin care s-a dispus desfacerea contractului individual de muncă. Obligă pe pârâtă să o reintegreze pe reclamantă în postul deţinut anterior desfacerii contractului individual de muncă. Obligă pe pârâtă să achite reclamantei o despăgubire egală cu salariile indexate, majorate şi reactualizate şi cu celelalte drepturi de care ar fi beneficiat reclamanta în calitate de salariată, începând cu data de xx.xx.2015 şi până la data reintegrării efective în muncă a reclamantei. Obligă pe pârâtă să achite reclamantei dobânda legală aferentă drepturilor băneşti menţionate la alineatul anterior. Prezenta sentinţă este executorie. Cu aspel in 10 zile de la comunicare. Apelul se depune la Tribunalul x.Pronunţată în şedinţa publică din data de xx.xx.2015.
Răspuns la discuția Angajatorul imi cere demisia
Multumesc pentru raspunsuri, deocamdata nu voi accepta sa imi dau demisia, interesul meu e sa intru in somaj poate intre timp imi gasesc un alt loc de munca. Inteleg ca el nu ma poate forta sa imi dau demisia.
Răspuns la discuția Angajatorul imi cere demisia
Multumesc frumos pentru raspuns, daca la somaj se ia in consideratie ultimele 12 luni, iar in cazul meu 6 luni am fost in concediu de crestere a copilului primind indemnizatie+ 6 luni in care am lucrat la firma, pot primi somaj? Daca refuz sa imi dau demisia, ce poate face angajatorul pentru a-mi desface contractul de munca in termeni legali? Nu se pune in discutie nici un fel de abatere disciplinara, mi-am indeplinit toate sarcinile de serviciu si nu am lipsit. Exista posibilitatea desfiintarii postului daca in in firma mai sunt inca 10 posturi de inginer ca al meu? Are relevanta faptul ca sunt unic intretinator financiar al familiei? Este cazul sa apelez la un avocat ?
Răspuns la discuția Angajatorul imi cere demisia
Am uitat sa precizez ca imediat dupa revenirea mea la lucru a mai angajat pe acelasi post cu mine un domn, punandu-l sef mie, treptat nu mi se mai dadea nimic de lucru, banuiesc ca intentia era clara.Acum in decembrie o alta colega pleaca in maternitate, este exact pe postul meu dinainte de conc de risc maternal, si eu as fi putut sa imi reiau activitatea initiala.
Buna, ziua, problema mea este urmatoarea: lucrez ca inginer retele electrice din 2006, in 2010 am beneficiat de concediu de risc maternal apoi concediu de maternitate, avand 2 sarcini consecutive, am revenit la firma pe 01.07.2014, pe aceeasi functie dar atributii total diferite de ce faceam inainte. Mentionez ca angajatorul a fost extrem de deranjat de concediul meu de risc maternal si imi cerea sa vin la lucru, ulterior am avut conflict cu el ajungand pana la tribunal cu citatie pentru ca din acel moment al intrarii in conc de risc timp de 12 luni nu mi-a dat lunar suma cuvenita ca salariat, banii provenind de la stat, am fost nevoita sa apelez la un avocat. Am precizat acest episod ca sa intelegeti motivul evident pentru care pe data de 12.12.2014 mi-a cerut "incetarea colaborarii" si mi-a oferit 3 salarii compensatorii, pe motiv ca de la anul firma isi restructureaza personalul. Dar asta este contrar faptelor: firma va finaliza la sfarsitul anului un corp nou de cladire cu 6 birouri la cheie, este foarte mult de lucu, are nevoie de angajati, vreau sa zic ca firma merge pe plus.
Doresc sa stiu daca imi dau demisia mai beneficiez de ajutor de somaj? Si daca nu accept sa imi dau demisia, pentru ca nu vreau sa o fac pana imi gasesc alt loc de munca avand copii mici de intretinut, poate angajatorul sa abuzeze cumva sa imi desfaca contractul? Ce variante sunt sa plec cu somaj ?
Multumesc anticipat si va rog raspunsuri urgente pentru ca ma astept de la patron la amenintari de ordin psihic si financiar...de genul, nu te mai angajezi nicaieri, nu iti mai dau salar, etc...asa a mai procedat cu un angajat.
Răspuns la discuția Divort/partaj/tutela
Sotul nu doreste sa aiba copii, considera ca ei trebuie sa creasca langa mama. Soacra probabil ca ma va ajuta in continuare cu ei. Multumesc. Inca nu am o idee clara de unde sa incep. Poate eventual prin a cauta chirie.
Răspuns la discuția Divort/partaj/tutela
Pana sa reincep serviciul dupa maternitate eu m-am ocupat de ei permanent, acum intre 7 si 16 sunt la servici, si sta soacra cu ei ii duce si adduce de la gradi/cresa. Sotul se implica destul de putin, ii iubeste dar se implica cu adevarat. E si mai muolt plecat la diverse mici lucrari. Dupa divort, toata baza e in soacra mea daca va dori sa ma mai ajute, daca nu, eu nu am rude aici nefiind din zona de loc, ci doar din 2006. Multumesc pentru raspuns.
Buna ziua, situatia mea e mai complicata. Suntem casatoriti din 2009, avem 2 copii de 2 si 3 ani. De 4 ani sotul nu are serviciu. Eu da, am un serviciu stabil. Vrem sa divortam deoarece el m-a inselat de n ori si e un stres psihic imens care ma afecteaza. Inainte de casatorie el detinea un apartament care a fost vandut si cu banii respective s-a inceput ridicarea unei case pe teren aflat in mostenire pe numele sau. Casa inca nu este intabulata deci practic nu exista. Momentam locuim la soacra in apartament din care sotul are cota parte tot mostenire..
Ideea este ca nu stiu de unde sa incep, sa nu afecteze copii aceasta situatie si sa ramana cu mine amandoi. M-am gandit sa imi caut chirie si sa ma mut cu ei. Dar salariul nu imi va permite sa le ofer decat strictul la limita. Nu stiu ... cum sa procedez. Daca sotul nu lucreaza cum poate plati pensie alimentara? Sau exista riscul sa pierd copii sa stea cu el si soacra pe motiv ca au locuinta stabile si eu sa fiu obligata la pensie alimentara? Mentionez ca venitul meu e de 1600 ron net. Oare ce pot cere din bunurile existente? Din casa in cosntructie? Va rog un sfat, o iluminare....
Multumesc anticipat.
Multumesc de raspuns.
Cu alte cuvinte, stau in CCC1 pana ce bebe1 implineste 2 ani, anunt patronul, apoi depun actele pentru indemnizatie si alocatie bebe2 si voi primi inca 2 ani(optez pentru varinata cu 2 ani) aceeasi suma ca la primul bebe? Nu am mai auzit de aceasta varianta de aceea insist.Exista undeva o lege?
O zi frumoasa!