avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 764 soluții astăzi
Forum Activitate Florance2000

Activitate Florance2000

Este vorba de un testament facut la notar.
Va multumesc pentru informatii si timpul acordat.
O zi frumoasa!
Buna ziua,

1. prin testament, doamna ne-a lasat toate bunurile ce vor ramane in urma dansei, inclusiv acest apartament care a fost bun comun. Doamna a fost cea care a decedat prima si la scurt timp- aprox 4 luni, a decedat si domnul.

2. ulterior decesului domnului am mers la notariat cu actele si mi s-a spus ca nu pot fi ajutata, sa merg pe instanta. Fara alte explicatii. au refuzat inclusiv eliberarea unui certificat care sa ateste calitatea de mostenitor. Daca am depasit acel termen de optiune succesorala(neimputabila mie), inseamna ca am pierdut ce mi s-a lasat prin testament de doamna?

Va multumesc pentru raspunsuri!
Buna ziua,

Incepand cu anul 2010 am ajutat foarte mult o familie de batranei, vecini cu noi. I-am ajutat cu cumparaturi, cu facutul mancarii si a curateniei, tot ce presupune ingrijire. In 2011, doamna ne-a facut testament (mie si sotului) pe partea dansei, ca o recunoastere pt ajutorul acordat. Sotul dansei, bolnav de alzhaimer grav,imobilizat la pat; am obtinut hotarare de punere sub interdictie pt imposibilitate de ingrijire, urmand sa facem un contract de intretinere si pentru partea dansului prin curator. Aceste demersuri au fost intrerupe de decesul doamnei si la scurt timp si de decesul domnului. Mentionez ca nu mai au pe nimeni in viata.(fara copii, nepoti, frati, surori sau parinti) si in urma dansilor a ramas un apartamanet.
intrebarile mele sunt:
1. ce cota din apartament ne revine noua?
2. ce ar trebui sa fac pentru deschiderea succesiunii avand in vedere ca nu mai au mostenitori?(la notariat ne-au zis sa mergem pe instanta).
3. cum pot proceda sa achizitionez si cealalta jumatate a apartamentului?

Va multumesc!

multumesc frumos!!!
buna ziua,
la data de 04.01.2012, am gasit in cutia de scrisori un pv prin care mi se aduce la cunostinta ca am fost sanctionat cu amenda pentru circulatie pe DN1 fara a detine rovinieta valabila.
constatarea contraventiei s-a facut la data 02.07.2011, pv s-a intocmit la data de 19.12.2011, comunicarea acestuia facandu-se pe data de 04.01.2012; precizez ca am gasit scrisoarea in cutia postala, fara a semna de primire.
intrebarea mea este: tinand cont ca data constatarii s-a facut pe 02.07.2011 iar comunicarea pv s-a fcaut pe 04.01.2012, nu inseamna ca amenda s-a prescris, pt ca au depasit termenul de 6 luni?
in acest caz, daca este prescrisa, nu ar trebui sa fac plangere contraventionala pentru anularea pv?
va multumesc anticipat pentru toate raspunsurile
Răspuns la discuția concediu crestere copil
va multumesc frumos
buna dimineata,
am o prietena care se afla in concediul de crestere copil si ar trebui sa se intoarca la munca in ianuarie 2011. societatea la care a lucrat pana sa ramana insarcinata si in timpul sarcinii, a dat faliment. ce se va intampla de acum inainte: isi va mai primi indemnizatia de crestere a copilului? va trebui sa-si caute alt loc de munca?
va multumesc foarte mult
Răspuns la discuția rectificare cazier judiciar
Da, inca mai apare in cazier. As mai avea o problema, in sensul ca nu stiu nr. de dosar, si nici sentinta nu o am, stiu doar numarul acesteia...voi avea nevoie de nr. de dosar sau de sentinta pentru reabilitarea judecatoreasca?
va multumesc din suflet pentru ajutor.
Buna seara,
as avea si eu o problemuta si sper sa ma puteti ajuta: sotul meu a suferit o condamnare de 2 ani cu suspendare in martie 2003. Prin Legea 543/002, modificata prin OUG 18/2003 a fost gratiat. intrebarea mea ar fi, daca a intervenit reabilitarea de drept si daca da, cum pot rectifica in cazierul judiciar astfel incat sa nu-i mai apara condamnarea? Se poate face rectificarea printr-o cerere direct la politie sau trebuie sa merg in instanta?
Cu speranta ca voi primi un raspuns, va multumesc!!!:)