avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1117 soluții astăzi
Forum Activitate stefi_gv

Activitate stefi_gv

Răspuns la discuția returnare TVA
Nu exista lege in baza careia sa ne dea jos acest TVA, eu am tot cautat...
Discuție returnare TVA
Buna ziua,

Am facut cerere pentru returnare de TVA perioada 2010-decembrie 2011.
In urma controlului, cei de la ANAF ne refuza returnarea unei sume deoarece prestatorul de la care avem facturile nu a depus Declaratia 394.
In cursul anului 2011 acest prestator, in urma unui control a fost amendat pentru ca nu a depus aceasta declaratie.
La acest moment prestatorul este in lichidare, procesul fiind pe rol.

Este legal ca noua sa ne refuze ANAF returnarea acestei sume, care a fost si achitata catre acest prestator?

Va multumesc.
Daca o persoana are 2 contracte :
primul cu 8 ore, norma intreaga si spor de vechime 5% pentru 9 ani lucrati
al doilea cu 4 ore, timp partial, 3 ani lucrati
Pentru primul contract se acorda un spor de vechime de 5% pentru o vechime de 9 ani.
Se poate lua in considerare la acordarea sportului de vechime de la primul contract si vechimea de la al doilea contract? Sau anii lucrati pe al doilea contract conteaza doar la pensie?
Răspuns la discuția executare silita coplatitor
multumesc frumos
Buna ziua
In speta, in timpul casatoriei am contractat un credit cu fosta sotie in valoare de 60000 lei, ea imprumutat, eu coplatitor. Banii au fost folositi pentru terminarea unei constructii unde suntem proprietari amandoi.Suntem divortati din 2009 si suntem in proces de partaj. Ea a platit ratele pana in decembrie 2009, iar din ianuarie 2010 nu a mai platiti nimic pana in ziua de azi. Creanta a devenit scadenta in totalitate si a fost vanduta catre o firma de recuparare care ne someaza sa platim, aceasta fiind singura intelegere amiabila pe care o accepta.
Economii am avut 50000 lei constituiti intr-un depozit pe care ea l-a lichidat si si-a insusit banii.
Suntem salariati amandoi.
Poate executa casa, fiind bun comun, desi suntem in actiune de partaj si casa este la masa partajabila?
Imi poate pune poprire pe salariu?
Pe cine executa firma de recuparare in prima faza? imprumutatul sau coplatitorul?
Ce ma sfatuiti?
Va multumesc!
va multumesc pentru raspuns
fosta mea soaca este iesita la pensie pe caz de boala, de plamani, dar peste pensia de boala mai ia si pensie sau indemnizatie de handicap, nu stiu pentru ce handicap.
fostul socru are certificat de alcoolic, la vadu lat.
nu aveam nimic cu ei, dar, de anul trecut, cu hotararea in mana eu ma rog de ei si de fosta sotie sa vad copilul, iar acum, mutandu-l definitiv la ei nu mai am nici o sansa.
pe mine asta m-ar ajuta la proces, o adresa din care sa reiasa ca ea are handicap si nu stiu de unde o pot abtine
daca fac o solicitare la comisia de evaluare, imi poate confirma ca este incadrata cu grad de handicap?
mentionez ca fosta mea soacra este iesita la pensie pe caz de boala
am inteles
daca fac solicitarea prin judecatorie, am sanse sa mi-o accepte judecatorul?
am o hotarare judecatoreasca prin care am dreptul sa imi vad copilul la domiciliu, cum a cerut fosta sotie. aceasta nu o respecta si tine copilul la mama ei, iar eu nu il pot vede. am depus actele prin care solicit schimbarea programului de vizita si m-ar fi ajutat sa am o dovada ca mama ei are handicap.desi stiu acest lucru nu il pot demonstra cu acte.
pentru acest lucru intrebam.
buna ziua.
cum pot afla daca cineva ia pensie de handicap?
casa de pensii imi poate da o adeverinta, ceva, daca fac o solicitare scrisa la ei, invocand Legea nr. 544/ 2001 privind liberul acces la informatiile de interes public?