avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 556 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită executare silita coplatitor
Discuție deschisă în Executare silită

executare silita coplatitor

Buna ziua
In speta, in timpul casatoriei am contractat un credit cu fosta sotie in valoare de 60000 lei, ea imprumutat, eu coplatitor. Banii au fost folositi pentru terminarea unei constructii unde suntem proprietari amandoi.Suntem divortati din 2009 si suntem in proces de partaj. Ea a platit ratele pana in decembrie 2009, iar din ianuarie 2010 nu a mai platiti nimic pana in ziua de azi. Creanta a devenit scadenta in totalitate si a fost vanduta catre o firma de recuparare care ne someaza sa platim, aceasta fiind singura intelegere amiabila pe care o accepta.
Economii am avut 50000 lei constituiti intr-un depozit pe care ea l-a lichidat si si-a insusit banii.
Suntem salariati amandoi.
Poate executa casa, fiind bun comun, desi suntem in actiune de partaj si casa este la masa partajabila?
Imi poate pune poprire pe salariu?
Pe cine executa firma de recuparare in prima faza? imprumutatul sau coplatitorul?
Ce ma sfatuiti?
Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: stefi_gv , utilizator 18:41, 26 Februarie 2011
In prima faza executa pe debitor, Daca debitorul nu are venituri cu care sa acopere creanta se extinde executarea silita si asupra codebitorului adica a dumneavoastra. Dar in timpul procesului de partaj instanta va dispune ce parti de datorie aveti d-vaostra din creditul respectiv si cat are ex. sotia d-voastra.#-o:((#-o
multumesc frumos

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Executare silita eos allyna9876 allyna9876 Buna ziua, Doua contracte incheiate la Unicredit au fost declarate scadente anticipat si apoi s-a facut cesiune de creante, pt ambele, catre Eos Ksi. Suma ... (vezi toată discuția)
Sold casierie cu minus ionela11 ionela11 Buna ziua, Soldul la casa este de SFD= -50000 lei, Cum as putea sa fac si fie pe plus? Pot face 5311=461 cu suma de 50000 lei?...pt ca am SFD 461 60000 ... (vezi toată discuția)
Imposibilitate plata rate banca xmagx2001 xmagx2001 Buna ziua, sunt cu fostul meu sot in actiune de partaj, noi am luat acum 2 ani un imprumut bancar in care el este imputernicit si eu codebitor. In momentul ... (vezi toată discuția)