Cu putin timp in urma parintii mei au decedat. Au locuit in Bucuresti intr-un apartament luat cu chirie de la Administratia Fondului Imobiliar (fostul ICRAL). A fost primit in anul 1961. Eu acolo m-am nascut si am acrescut alaturi de ei ani de zile.... aproximativ 30 de ani. Dupa 1990 am fost nevoit sa ma mut cu serviciul in provincie. Prin urmare am fost scos din contract. Dupa decesul lor contractul practic nu mai exista. Nu mai produce efecte juridice deoarece o parte a contractului (in speta parintii mei) nu mai exista.
Mi-am exprimat dorinta de a prelua in continuare apartamentul tot cu chirie. Mi se spune ca nu e posibil fara a mi se da explicatii clare si precise de ce !?
In legea locuintei nr. 114 din 1996, actualizata, se spune ca:
Art. 27. - Modificări (1), Jurisprudență (18)
În cazul părăsirii definitive a domiciliului de către titularul contractului de închiriere sau al decesului acestuia, închirierea continuă, după caz:
a) în beneficiul soțului sau al soției, dacă a locuit împreună cu titularul;
b) în beneficiul descendenților sau al ascendenților, dacă au locuit împreună cu acesta;
c) în beneficiul altor persoane care au avut același domiciliu cu titularul cel puțin un an și care au fost înscrise în contractul de închiriere.
Eu, ca unic copil al lor nu ma incadrez nicaieri? Chiar daca in prezent am domiciliul stabil in provincie si as vrea sa ma intorc in Bucuresti?
Multumesc!:(
Va voi supune atentiei un caz. Fiindca persoana respectiva nu prea stie sa posteze, voi posta eu in numele ei. Nu voi schimba si nici nu voi corecta dpvd gramatical spusele ei. Cu putina atentie veti intelege ce spune si ce doreste. In schimb as dori cat mai multe sfaturi pentru ea. Multumiri anticipate!
Deci:
buna ziua am si eu niste intrebari pentru un divort ati putea sa ma ajutati si pe mn?
eu am un avocat dar decate ori o sun si ii spun imi spune sa am rabdare ca sa primim primul termen dar nu mai pot sa stau far copilul meu ce pot sa fac si unde teebuie sa apelez?
copilul a ramas la el ca nu lam putut lua cand am plecat el era foarte violent cu mn si consuma si alcool in preuna cu mama sa si au un comprtament violent asta ma determinat si pe mn sa plec si deatunci nu mia mai raspun la telefon si nu stiu nimik de fetita ea are 2 ani
Am inteles pana aici. Dar daca se face contestatie la executare si in instanta se constata ca dosarul contine documente semnate de "cineva" in fals in numele altei persoane (fals dovedit prin expertiza grafologica), ce se poate intampla in continuare?
Problema care ma framanta este ca un avocat din partea debitorului ar fi vazut dosarul si spune ca sunt in dosar instiintari confirmate de mine. Ori tocmai asta e problema... nu imi amintesc sa fi primit ceva de la creditor (banca) sau de la executor si sa fi confirmat primirea. Efectiv nu am mai stiu nimic de acest credit pana la poprirea instituita pe contul bancar.
Si daca firma de recuperare nu poate sa recupereze debitul (in totalitate sau partial) prin instituirea popririi pe cont bancar, se va putea indrepta spre executare mobiliara/imobiliara fara o somatie/instiintare prealabila?
Un girant poate fi executat silit fara a i se aduce la cunostinta inceperea procedurii de execuatre silita?
Daca la dosar sunt instiintari catre girant semnate in fals si dovedite prin expertiza grafologica ca sunt false inseamna automat ca intervine nulitatea actiunii?
Multumesc!
Ma interesa sa mi se returneze chiria platita pentru anii 2013 si 2014. Sau eventual sa se faca compensare cu taxele si impozitele locale aferente anilor viitori.
Mi-a fost reziliat retroactiv de catre primarie un contract de inchiriere teren. Mai exact contractul a fost reziliat retroactiv cu data de 21.02.2013. Din punct de vedere legal e posibil acest lucru? Mentionez ca eram la zi cu plata chiriei.
Daca nu-i corect ce cale de atac am?
Multumesc