avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 886 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... O MAMA ISI CAUTA FETITA IN VARSTA DE 2 ANISORI
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

O MAMA ISI CAUTA FETITA IN VARSTA DE 2 ANISORI

Va voi supune atentiei un caz. Fiindca persoana respectiva nu prea stie sa posteze, voi posta eu in numele ei. Nu voi schimba si nici nu voi corecta dpvd gramatical spusele ei. Cu putina atentie veti intelege ce spune si ce doreste. In schimb as dori cat mai multe sfaturi pentru ea. Multumiri anticipate!

Deci:

buna ziua am si eu niste intrebari pentru un divort ati putea sa ma ajutati si pe mn?
eu am un avocat dar decate ori o sun si ii spun imi spune sa am rabdare ca sa primim primul termen dar nu mai pot sa stau far copilul meu ce pot sa fac si unde teebuie sa apelez?

copilul a ramas la el ca nu lam putut lua cand am plecat el era foarte violent cu mn si consuma si alcool in preuna cu mama sa si au un comprtament violent asta ma determinat si pe mn sa plec si deatunci nu mia mai raspun la telefon si nu stiu nimik de fetita ea are 2 ani
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 06:52, 17 Martie 2016
Stimate user, in Instanta exista ceea ce se numeste procedura prealabila.
1. Se introduce cererea de chemare in judecata
2. Instanta verifica daca cererea e depusa in numarul de exemplare suficient si este corect timbrata. Daca nu, se adreseaza reclamantului ptr a completa cele care lipsesc
3. Se reverifica completarile si daca totu este in regula se comunica reclamatului, dandu-i-se acestuia un terme de pana la 25 de zile ptr a raspunde cu o Intampinare de aparare
4. Se comunica aceasta Intampinare reclamanutului si i se acorda acestuia 10 zile ptr a raspunde la Intampinare.
5. 1-4 pot dura cca 2 luni. Dupa ce se constata indeplinirea termenului de la 4, insatanta va fixa primul termen de judecata cu citarea partilor in maxim 60 de zile.

Deci pt 1-5 pot fi necesare 3-4 luni, poate si mai mult daca intervin vacantele judecatoresti de 2 luni vara si 1 luna iarna.
De la dna avocat puteti afla numarul de dosar si sa-l cautati pe

[ link extern ] ,

Sau sa va cautati dosarul dupa numele reclamantului sau reclamatului.
Ultima modificare: Miercuri, 16 Martie 2016
ContSters257745, utilizator
Trebuie deschis un proces pe ordonanta președințiala separat de procesul de divort.

Vorbiți cu avocatul dar o sa va coste alți bani procesul.
Daca tatal si mama beau si sunt violenti, cum de a lasat un copil de 2 ani acolo ?
Poate depune o sesizare si la protectia copilului macar sa se asigure ca e copilul in regula.
Sa ceara pe calea ordonantei presedintiale stabilirea locuintei copilului la ea pana la terminarea procesului de divort.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Divort si parasire domiciliu conjugal lop3va lop3va Buna ziua. Sunt casatorita si am doi copii minori, ambii sub 10 ani. Din 2013 mariajul s a deteriorat grav, am fost umilita, exploatata, abuzata verbal, ... (vezi toată discuția)
Suplinire acord - fara citare globalt globalt Azi am aflat, cu stupoare, de pe portal ca sotia mea a facut o cerere de ordonanta presedintiala pentru suplinirea acordolui meu in vederea parasirii ... (vezi toată discuția)
Program vizita minor Malta Malta Bună ziua. Un sfat dacă ma poate ajuta cineva. Soția a părăsit domiciliul la jumătatea luni februarie luind și minorul în vârstă de 4 ani cu ea. ... (vezi toată discuția)