avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 899 soluții astăzi
Forum Activitate clascu

Activitate clascu

1 din 4 utilizatori consideră
acest răspuns util
asa crezi, dar vezi si mai sus... din pacate nu stii despre ce vorbim si dezinformezi

intre timp am aflat, ipoteca in cauza nu e inregistrata la ANAF, dar este inregistrata in baza de date aegrm.ro, creditorul are obligatia sa ceara in 10 zile de la plata ridicarea ei... e altceva decat inregistrarea din CF
buna ziua, am citit intamplator discutia si am si eu o intrebare urgenta... sunt intr-o situatie oarecum similara, dar ipoteca initiala a bancii a fost transferata unei companii private de credit... totul e negociat, inclusiv acordul de ridicare a ipotecii din CARTEA FUNCIARA... dar cum pot afla daca ipoteca nu e inregistrata cumva si la ANAF, la fondul de garantare? multumesc mult
multumesc
Buna ziua,
Ma poate lamuri cineva , va rog, daca precizarile din acel ordin includ un contract de comodat intre persoane fizice.... mai precis, daca RCA se poate face pe numele comodatarului / utilizator, si nu pe al comodantului / proprietar inscris in talon.

Brokerul de asigurari sustine ca prin utilizator se intelege doar cazul cumparatorului prin contract de leasing cu firma auto inca proprietara.

A doua intrebare ar fi : cum se aplica povestea cu varsta si vechimea permisului soferului in cazul unei persoane juridice.
Multumesc
V-as ruga sa ma lamuriti daca definitia microintreprinderii din CF ramane dupa acest OU 8 /2013, nu e prea clar.

Mai precis, vreau sa inteleg daca OU 8 se aplica sau nu unui SRL cu obiect principal de activitate 7022 consultanta in afaceri si management, care este exceptat din definitia initiala a microintreprinderii din CF.
Buna ziua,
Problema mea este urmatoarea : am o masina , achizitionata in 2002 de firma la care lucram (noua) si apoi transcrisa pe numele meu in 2006. Deci sunt al doilea proprietar. In acest moment valoarea ei de piata e aprox. 6000 euro, adica aproximativ cam cat taxa auto (masina are 3500 cm3).

Lasand deoparte ridicolul situatiei (care probabil induce ca singura solutie casarea masinii) as avea doua intrebari:

1. Faptul ca nu sunt primul proprietar m-ar scuti de aceasta taxa in cazul vanzarii? ce se intelege in textul legii prin "prima transcriere a dreptului de proprietate" ? Prima-prima sau prima in sens de urmatoarea, dupa aparitia legii?
2. Donatia se considera vanzare = "transcriere" in sensul acestei legi?

Va multumesc.
Dle Kurtyan, multumesc, asta doream sa aflu

Se pare ca pentru siguranta, exista totusi varianta inregistrarii ca fond comercial la registrul comertului, o mentiune adaugata la firma deja existenta, fie inregistrand respectivul nume in prealabil la OSIM, fie nu.

Va multumesc.
Sistemul se implementeaza de mult, cel putin la francize, problema e ca nu stiu exact cum.

Intre timp am gasit un paragraf care cred ca se poate aplica, desi este neexplicit, in legea 26/1990. Dar posibil presupune inregistrare prealabila marca.

ART. 21
În registrul comerţului se vor înregistra menţiuni referitoare la:
...
c) brevetele de invenţii, mărcile de fabrică, de comerţ şi de serviciu, denumirile de origine, indicaţiile de provenienţă, firma, emblema şi alte semne distinctive asupra cărora societatea comercială, regia autonomă, organizaţia cooperatistă sau comerciantul persoană fizică sau asociaţie familială are un drept;
Posibil sa nu fi explicat cum trebuie.

Nu doresc nici firma separata sub umbrela holding, nici subsidiara cum sugereaza mesajul de mai sus. Ambele forme sunt cu totul altceva.

Este vorba pur si simplu de aceeasi firma, utilizand in toate documentele legale si financiare forma AAA SRL, inregistrata la RC, dar in partea de contact cu clientul (brand, publicitate) forma BBB.

Exemplu in cazul francizelor : Firma aparent se numeste Sandler Training (ceea ce inteleg eu prin BBB) , dar acela este numai un brand, entitatea juridica din spate este Add Value SRL (adica AAA SRL in cazul meu). Sau Pizza Hut, de fapt entitatea juridica fiind American Restaurant Systems

Desigur se poate alege calea inregistrarii ca marca si folosirea ca atare, dar cum ziceam, in multe alte tari exista formele descrise in mesajul initial.
Buna ziua,
As dori un sfat privind posibilitatea in Romania a utilizarii formulei DOING BUSINESS AS (DBA)... echivalent TRADING AS... sau A DIVISION OF ....

Ideea este: am firma AAA SRL, inregistrata ca atare la RC. Intrucat numele nu este foarte relevant pentru activitate, as dori sa folosesc altul, sa zicem BBB, fara sa aduc modificari entitatii inregistrate la RC. Adica ceea ce se intelege in alte parti prin:

BBB, a division of AAA SRL
sau
AAA SRL, doing business as (DBA) BBB
sau
AAA SRL, trading as BBB

Intrebarea este - cum se poate face asta in conditii legale in Romania? In unele state exista o procedura legala, in altele nu.

Multumesc,
CLASCU