Odata intocmit un dosar penal cat ramane pe numele meu?unde ma voi lovi del?la schimbare loc de munca?acte de identitate?acte imobil?unde imi va pune piedici si pentru ce perioada?
Am fost la politie, am discutat cu inspectorul, am dat o declaratie in care am spus faptele facute, am motivat, am recunoscut si regretat faptul si am specificat ca am restituit prejudiciul integral. Mi-a spus ca de legat nu ma leaga nimeni ci doar o amenda penala fara inceoere de urmarire penala, depinde de procuror.Acum sa vedem
Multumesc
intrebarea este ce probe vom analiza?noi nu avem plangerea depusa de catre banca, nu stim de precizari au facut ei acolo.o mica probl este ca la noi avocatii sunt cam rari si cam foarte scumpi..dar si singur parca imi este teama sa ma duc
am vb la tel cu inspectorul de politie si el a zis sa vin fara avocat. Mi-a lasat impresia ca nu considera ca ar fi ceva grav?apropo:el ce putere de decizie are?sau nu are nici una el?un procuror va analiza cazul sau cine?
Multumesc pt sfaturi oricum
este prima fapta, banii au fost inapoiati bancii (in plangere am impresia ca banca precizeaza acest lucru), plus dobanzi si penalizari, acum lucr in alta parte, chiar mai bine decat la banca spre norocul meu, de unde pot aduce recomadari bune.sa merg cu un avocat sau singur?
Buna ziua,
Motivul pentru care va cer un sfat este ca sunt "invinovatit" intr-un posibil dosar penal(nu stiu dc s-a deschis inca aceste dosar, dar pe citatie apare nr xxxx/p/2010).Trebuie sa ma duc la politie, la serv de investigare a fraudelor, pentru a discuta probl cu un inspector de politie. Vinovat sunt, am lucrat intr-o banca si am sustras niste bani din conturile clientilor(aprox 4000 ron), i-am dat inapoi, am fost dat afara pe motiv disciplinar, am fisa de lichidare "pe zero", adica nu am lasat datorii in urma mea. A fost un moment greu prin care am trecut, nu stiu ce a fost in capul meu, am avut niste probl financiare si de sanatate si am vazut in aceasta metoda o solutie.Stiu ca am gresit...sa ma prez cu un avocat sau singur??
Asa o sa fac...o sa angajez un avocat care o sa ma asiste peste tot. Vad ca folositi mereu expresia "plangere penala"...de fapt este un "denunt penal"..este vreo diferenta?
In denuntul este forumulat impotriva mea pentru "infractiunea de delapidare" si mai zice ca am adus prejudiciu imaginii si intereselor bancii. Aopi povesteste intanplarile si la final spuna ca s-a luat impotriva mea masura de concediere cu atr respectiv. Am dovada ca am achitat, chitanta cu care am depus prejudiciul.
Deci se poate ajunge la dosar penal, proces sau amenda adminmistrativa...e naspa..nu stiu cum sa fac
Buna ziua,
Am si eu o problema. Am lucrat intr-un loc unde spre rusinea mea am facut niste mici fraude descoperite ulterior de conducere. Am fost sanctionat disciplinar cu defacerea ctr de munca cnf art 61, lit a, am depus prejudiciul si am plecat de la ei. A trecut aprox 1 luna de cand nu mai lucrez la ei si fostii colegi mi-au spus ca au primit de la conducere UN DENUNT PENAL pe care trebuie sa il depuna maine la Parchet.
Ce inseamna acest denunt?In ce se poate transorma el?Ce masuri poate lua Parchetul, tinand cont ca eu am acoperit prejudiciul pana la ultimul banut.
Multumesc mult.
ce bine ar fi daca si ei ar gandi la fel ca dvs...eu puteam sa le spun inca de cand m-au chema la interviuri sau sa la spun la depunrea cv-ului..dar mi-a fost frica ca nici macar la interviu nu ma vor chema.am vrut sa merg la interviu sa le arat ca merit postul respectiv (conisilier bancar) si ca am calitati de vanzator de produse bancare si chiar le-am demonstrat-o din moment ce mi-au dat oferta de angajare..acum nu stiu daca va cantari mai mult facpul ca nu le-am spu sau faptul ca i-am convins sa merti angajarea...
Domnult Tudor, vreti sa spuneti ca dupa ce inchei ctr de munca, legea le permite lor sa ma dea afara tot cu acest art. pe motivul ca nu le-am marturisit?
si mai este inca ceva...am perioada de proba de 30 de zile..ei se pot folosi de aceasta perioada ca la sfarsitul ei sa ma dea afara..si tot rau ajung..oricum as incerca..deci cred ca mai bine sa le zic adevarul si poate ma vor mai vrea in continuare...