Buna ziua,
Motivul pentru care va cer un sfat este ca sunt "invinovatit" intr-un posibil dosar penal(nu stiu dc s-a deschis inca aceste dosar, dar pe citatie apare nr xxxx/p/2010).Trebuie sa ma duc la politie, la serv de investigare a fraudelor, pentru a discuta probl cu un inspector de politie. Vinovat sunt, am lucrat intr-o banca si am sustras niste bani din conturile clientilor(aprox 4000 ron), i-am dat inapoi, am fost dat afara pe motiv disciplinar, am fisa de lichidare "pe zero", adica nu am lasat datorii in urma mea. A fost un moment greu prin care am trecut, nu stiu ce a fost in capul meu, am avut niste probl financiare si de sanatate si am vazut in aceasta metoda o solutie.Stiu ca am gresit...sa ma prez cu un avocat sau singur??
un sfat dezinteresat ar fi sa va angajati un avocat si... unul cu adevarat bun. chiar daca fisa de lichidare este pe zero, aceasta nu reflecta faptul ca banii sustrasi au fost inapoiati pagubitilor si, chiar daca au fost inapoiati, fapta exista, urmeaza a fi cercetata, judecata si... pedepsita conform legilor penale in vigoare.
Normal ca banca a efectuat si plangere penala, chiar daca si-a recuperat suma. cel mai bine inca din faza UP este sa va angajati un avocat sa va reprezinte.daca suma de 4000 lei insusita a fost recuperata de banca, deci prejudiciul a fost acoperit si daca sunteti la prima abatere aveti sanse sa vi se aplice o amenda administrativa la Parchet.
Succes!
este prima fapta, banii au fost inapoiati bancii (in plangere am impresia ca banca precizeaza acest lucru), plus dobanzi si penalizari, acum lucr in alta parte, chiar mai bine decat la banca spre norocul meu, de unde pot aduce recomadari bune.sa merg cu un avocat sau singur?
am vb la tel cu inspectorul de politie si el a zis sa vin fara avocat. Mi-a lasat impresia ca nu considera ca ar fi ceva grav?apropo:el ce putere de decizie are?sau nu are nici una el?un procuror va analiza cazul sau cine?
Multumesc pt sfaturi oricum
Nu, supravegherea UP este a procurorului, chiar daca el propune o solutie, hotararea este a procurorului. Sfatul meu este sa va angajati un avocat si sa evalueze probele din dosar.
Succes!