avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 581 soluții astăzi
Forum Activitate ARD

Activitate ARD

Răspuns la discuția Divort si impartirea bunurilor
Eu am si un apartament dobandit inainte de casatorie si este inchiriat. Cum pot dovedi ca eu platesc ratele la masina din salariul meu si chirie? Pot dovedi cu acte ca primesc chirie pe apartament dar nu stiu daca se ia in calcul ca eu am aportul cel mai mare la plata creditelor si implicit a masinii. Cum pot dovedi ca eu dau toti banii la achitarea creditelor, avand in vedere ca daca sa calculeaza suma totala din chirie si salar, se poate demonstra ca imi pot plati ratele la banca si pot sa ma si intretin cu diferenta? Se ia in calcul acest lucru sau se merge pe principiul 50% - 50%?
Răspuns la discuția Divort si impartirea bunurilor
Dar in caz ca nu ma inteleg cu sotia in privinta partajului, ce se poate intampla in privinat celor doua credite si a masinii?
daca creditul a fost luat in timpul casatoriei, de nevoi personale, cu care am luat o masina, este pe numele meu si girant este sotia, se poate sa ramana sa platesc doar eu creditul in continuare, cu conditia ca masina sa ramana la mine, mai ales ca e pe numele meu in acte?
Buna ziua.
Vreau sa divortez si vreau sa stiu cateva chestii importante privind impartirea bunurilor. Locuiesc in casa socrilor, am participat financiar la renovare, mobila, etc dar nu am documente doveditoare. Am luat insa doua credite din banca, pe numele meu, pentru achizitionarea unei masini. Intrebarea mea este ca daca sotia nu va fi de acord cu partajul amiabil, dupa pronuntarea divortului voi ramane cu creditele in continuare si cu masina, sau se poate sa ramana doar cu creditele?
Eu nu doresc nimic de la ea decat masina si sa raman cu creditele de platit in continuare. Se poate legal sa cer asa ceva? Daca se opune sotia la aceasta propunere, ce se intampla in acest caz?
Multumesc
Răspuns la discuția Impartirea bunurilor
Trebuie sa mentionez ca am luat credit de nevoi personale si in contractul de creditare nu se specifica destinatia banilor. In ceea ce priveste dovedirea cu martori, toata lumea stie ca am luat bani din banca pentru a cumpara masina, dar nu cred ca sunt in masura sa declare la tribunal si sa aiba credibilitate ca asa e, pentru ca stiu doar de la noi, verbal.
In caz ca sotia nu va fi de acord cu o intelegere amiabila privind impartirea bunurilor si se va ajunge la partaj, atunci ce sanse am ca sa ramana masina la mine si creditele sa le platesc eu in continuare?
Buna ziua.
Vreau sa divortez dar am doua credite la banca pe numele meu, pentru achizitionarea unei masini. Daca se ajunge la partaj, ce sanse am ca sa pot dovedi ca creditele sunt pentru masina si astfel sa ramana masina la mine, cu atat mai mult ca e si pe numele meu?
Multumesc.
Discuție Subrogatie
Buna ziua.
Sunt casatorit si am un apartament dobandit inainte de casatorie. As dori sa stiu ca in cazul ca vreau sa vand apartamentul si sa cumpa o casa, cum se poate proceda legal, astfel ca bunul dobandit ulterior, in cazul meu casa, sa imi ramana la fel ca si aparatmentul, un bun propriu, fara ca sotia sa aiba vreun drept asupra sa, in cazul unui divort?
Multumesc