avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 694 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Impartirea bunurilor
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Impartirea bunurilor

Buna ziua.
Vreau sa divortez dar am doua credite la banca pe numele meu, pentru achizitionarea unei masini. Daca se ajunge la partaj, ce sanse am ca sa pot dovedi ca creditele sunt pentru masina si astfel sa ramana masina la mine, cu atat mai mult ca e si pe numele meu?
Multumesc.
Cel mai recent răspuns: ARD , utilizator 14:28, 28 Aprilie 2010
Trebuie sa dovediti ca din banii luati cu credit de la banca ati achitat contravaloarea masinii, proba rmand sa o faceti cu inscrisurile de plata, contractul de creditare, de vanza-cumparare a masinii, martori, etc
Trebuie sa mentionez ca am luat credit de nevoi personale si in contractul de creditare nu se specifica destinatia banilor. In ceea ce priveste dovedirea cu martori, toata lumea stie ca am luat bani din banca pentru a cumpara masina, dar nu cred ca sunt in masura sa declare la tribunal si sa aiba credibilitate ca asa e, pentru ca stiu doar de la noi, verbal.
In caz ca sotia nu va fi de acord cu o intelegere amiabila privind impartirea bunurilor si se va ajunge la partaj, atunci ce sanse am ca sa ramana masina la mine si creditele sa le platesc eu in continuare?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Vindere bunuri inainte de partaj ContSters49480 ContSters49480 Buna ziua. Dupa aproape doi ani, am divortat de sotie, cu acte in regula. Urmeaza partea urata, si anume, partajul. Am o speta: Masina cumparata in timpul ... (vezi toată discuția)
Divort si impartirea bunurilor ARD ARD Buna ziua. Vreau sa divortez si vreau sa stiu cateva chestii importante privind impartirea bunurilor. Locuiesc in casa socrilor, am participat financiar la ... (vezi toată discuția)
Partaj zero zero Buna ziua, revin cu urmatoarele nelamuriri. Am incheiat divortul in septembrie, asteptam sentinta, urmind ca apoi sa facem partajul \"amiabil\", din cite am ... (vezi toată discuția)