avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 585 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Subrogatie
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Subrogatie

Buna ziua.
Sunt casatorit si am un apartament dobandit inainte de casatorie. As dori sa stiu ca in cazul ca vreau sa vand apartamentul si sa cumpa o casa, cum se poate proceda legal, astfel ca bunul dobandit ulterior, in cazul meu casa, sa imi ramana la fel ca si aparatmentul, un bun propriu, fara ca sotia sa aiba vreun drept asupra sa, in cazul unui divort?
Multumesc
Cel mai recent răspuns: Ana-Maria Dutescu , Avocat 12:39, 20 Aprilie 2010
Puteti sa mentionati in actul de vanzare-cumparare ulterior ca banii sunt ai dvs. proprii, provin din vanzarea anterioara a apartamentului dvs.
Astfel, la un eventual partaj nu va intra in masa partajabila, fiindca a fost un bun propriu inlocuit cu altul.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Mostenirea vanduta in timpul casatoriei se imparte la un eventual divort? Remes Remes Buna ziua. Eu sunt singur la parinti si din cate cunosc eu o eventuala mostenire (un apartament) care mi se cuvine nu se imparte cu sotia la un eventual divort ... (vezi toată discuția)
Rog sfatul unui avocat cocutza13 cocutza13 Buna ziua, Rog un avocat sa ma lamureasca in problema aceasta. Sunt casatorita de 10 ani, inainte de casatorie (deci pe numele de fata) parintii mei ... (vezi toată discuția)
Mostenirea mea - cumparam impreuna cameliaagafia cameliaagafia Am un apartament mostenire de la mama mea. In cazul in care il vand si eu si sotul cumparam o alta casa impreuna, pot sa o pun numai pe numele meu? Sau ... (vezi toată discuția)