avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 629 soluții astăzi
Forum Activitate adriana niculescu

Activitate adriana niculescu

Multumesc mult. Apartamentul presupune si cota indiviza de teren. O seara buna
Va multumesc mult. Am sa iau legatura cu un notar. O seara buna!
Din pacate nu inteleg nimic. Unde se face acest act ? cat costa? Trebuie sa platesc TVA ? Ce presupune acest act? Se face de oricine? Adica intre mine si firma sau la Notariat,avocat sau Judecatorie?
Buna seara,
Sunt actionar si administrator la un SRL. Exista un apartament in proprietatea firmei.
In trecut am imprumutat firma cu bani insa firma nu mai poate sa-mi returneze banii, dar vrea sa-mi dea acel apartament.
Cum se poate face compensarea intre datoria firmei si pretul apartamentului? Cum se poate trece apartamentul de pe pers juridica pe persoana fizica? Ce taxe se dau la stat?
Multumesc frumos.
Răspuns la discuția custodie comuna
Am vrut sa nu mai intru pe forum cu aceasta problema caci inteleg ca nu are rezolvare .Mesajele primite ulterior ma fac sa intervin din nou cu gandul ca poate daca pentru copiii altora a fost prea tarziu poate al meu mai are o sansa (multe boli au fost incurabile candva si acum se pot vindeca).Zilele acestea a fost o emisiune la Antena 1 cu familia Moculescu (unde sincer eu cred ca Doamna nu este sanatoasa mintal) si lacrimile si tristetea din ochii Nidiei Moculescu m-au facut sa merg mai departe. Fac orice in speranta ca baitelul meu nu va trai acest cosmar de copilarie si adolescanta.Reproduc cuvintele Nidiei cand a fost intrebată dacă este iubită de mama ei: "Eu ştiu de tata că mă iubeşte şi sper să mă iubească amândoi. Tata îmi demonstrează că mă iubeşte zilnic. Pe mama o văd foarte rar. Mult timp nu am avut voie să-mi văd tatăl. Îmi pare rău de tata că nu a avut timp să stea cu mine cât am vrut şi îmi pare rău de mama că nu ştie dacă m-a vrut sau nu".
Cum pot sa se uite in ochii acestei fete judecatorii ? Probabil o considera eroare judecatoreasca. Nu doresc ca fiul meu sa devina eroare judecatoreasca.
Poate rolul acestui forum este si acela de a indrepta legile. Poate daca doamnele mame favorizate de lege astazi nu s-ar considera stapanele copiilor si ar trebui sa respecte (cu sanctiuni concrete ) macar cele stipulate in hotararile de divort lucrurile ar sta altfel.De asemenea nu mi se pare normal permisiunea trecerii frontierei numai cu hotararea de divort definitiva si irevocabila.Trebuie tinut cont ca in primul rand copiii trebuiesc crescuti in tara lor (de aceea adopiile internationale sunt asa greu de obtinut). De multi copii trecuti de mama "stapana "peste granita (fara posibilitatea controlului celuilalt parinte si fara posibilitatea controlului Autoritatii Tutelare)nu se mai stie nimic.Nu trebuie plecat de la premisa ca mamele sunt ingeri si tatii demoni.Am vazut ca acesta problema (mai ales de cand s-au deschis granitele)este tot mai actuala atat pentru parinti cat si pentru juristi. Poate impreuna rezolvam ceva . Poate ca macar copiii nostrii au o sansa de a avea doi parinti asa cum a dat Dumnezeu si nu unul cum da Doamna Judecatoare
Răspuns la discuția custodie comuna
Si cu copiii nostrii cum ramane ?Eu am divortat de nevasta nu de copil.
Din pacate eu stiu ce inseamna sa traiesti fara tata (parintele meu a murit cand eu aveam 4 ani) si desi am avut o copilarie deosebita (mai ales pentru acele vremuri ) si mama nu m-a purtat din barbat in barbat desi avea 23 de ani cand a ramas singura tatal mi-a lipsit intodeauna si intreg sufleteste nu voi fii niciodata. Sper sa gasesc calea ca fiul meu sa nu simta niciodata asa ceva.
Imi cer scuze . Stiu ca aici se discuta probleme legae si nu sufletesti dar fara suflet si cultura cum sa iesim oameni intregi ?
Răspuns la discuția custodie comuna
Buna seara, ma bag in discutie cam tarziu dar trebuie sa recunoastem discriminarea barbatilor fata de femei in privinta custodiei copiilpr.Practic cel care primeste custodia (de regula mama) stie ca are toate parghiile in mana sa faca ce doreste cu copilul si daca cat mai era casatorita trebuia sa tina seama si de tata dupa incredintare este stapana atat pe soarta copilului cat si pe a fostului sos.Daca vrea il lasa sa vada copilul (de parca copilul ar fi tablou nu fiinta umana ce isi iubeste atat mama cat si tatal),daca nu vrea faci carcei la usa ei si astepti sa strangi probe. Parerea mea ca un copil nu are nevoie doar sa-si vada parintii ci si sa le simta iubirea,sa aibe timp sa comunice cu ambii parinti.Dupa legea romana parintele caruia nu-i este incredintat minorul are numai obligatia de a plati pensie alimentara in rest este este pedepsit ca si cum ar fi decazut din drepturile parintesti. Nu exista nici o modalitate de a obliga partea "castigatoare" de a respecta dreptul de implicare a celuilalt parinte in educarea copilului.Din pacate foarte multe mame stiu acest lucru si fac din propriul copil o marfa. Despre unii judecatori ce sa mai spun...Eu am cunoscut o situatie in care o doamna judecatoare...divortata si bineinteles castigatoare de custodie pleca in vacanta cu copilul si-l obliga pe copil sa vorbesca zilnic nu ,nu cu tatal ci cu domnul amant.Am vazut copilul cum se ascundea de mama sa nu-l vada si am vazut lacrimile din ochii acelui copil cand aproape cersea sa vorbeasca cu tatal la telefon.Nu mai comentez tristetea copilasului in diminetile cand doamna judecatoare dormea cu amantul si copilul in aceasi camera si bineinteles in acelasi pat. Probalil isi stia foarte bine drepturile . Nu stie insa nimic despre dreptul propriului copil la avea o copilarie decenta.
Răspuns la discuția Incredintarea copilului
Va multumesc pentru interes. Voi mai astepta un timp.Voi aduna dovezi si va voi contacta personal pentru a discuta concret. Cred ca asa este cel mai bine.Fiecare caz este intr-un fel special. Cred ca atunci vom putea lua cele mai bune hotarari pentru copil caci el ma intereseaza cel mai mult .Este de fapt adevarata mea avere si sensul vietii mele.Oreice pas gresit poate sa-l plateasca el si nu doresc acest lucru. O zi cat mai buna.
Răspuns la discuția proces fara martori
Va multumesc din suflet pentru sfaturi. Imi sunt de real folos.
Răspuns la discuția Incredintarea copilului
Nu stiu dupa ce vi se pare ca as fi femeie... mie nu.Daca va luati dupa nume nu este semnificativ.
Pe copil il vad o data pe luna cand il iau la domiciliul meu.As putea sa-l vad mai des dar cum nu pot sa-l iau la domiciliul meu decat o data pe luna nu pot parcurge 500 km doar sa ne vedem cateva minute si sa frang inima copilului.Tin sa precizez ca acum stam in orase diferite la distante f. mari. Copilul este foarte atasat de mine si daca m-ar vedea atat de putin ar suferi foarte mult. Totodata cheltuielile de deplasare sunt destul de mari (nu se pune la socoteala numai benzina) si de acesti bani prefer sa-i iuau mai multe lucruri necesare coplilului(hainute,carti,mancare,material didactic pt. gradinita,etc). De fiecare data cand copilul se reantoarce in casa bunicilor materni plange f. mult si trebuie sa-l pregatesc inainte pentru a accepta situatia.
Baitelul meu este atasat si de mama dar aceasta (dupa incredintarea minorului) nu mai sta cu el efectiv decat cel mult la sfarsit de saptamana.Am fost de acord sa ne despartim,am fost de acord sa-l creasca ea(prin premisa ca un copil are nevoie in primul rand de caldura materna),am fost de acord sa contribui cu tot ce pot pentru cresterea si educarea lui (cu mult mai mult decat s-a stabilit prin hotarare judecatoreasca) dar nu pot fi deacord ca acest coplil sa fie crescut de fosta soacra (caci atunci o luam pe ea de nevasta) si in loc de doi parinti sa nu aiba decat parinti de duminica. Daca ar sta la mine m-as ocupa efectiv de cresterea si educarea lui. Eu nu mai am alti copii in crestere,am posibilitati materiale(nu sunt un milionar dar am posibilitati bune materiale),am spatiu locativ mai mult decat suficient si o activitate profesionala lejera ceea ce imi permite sa ma ocup efectiv de copil.Am fost de acord sa-l las mamei in primul rand pt. afectiunea materna de care copiii mici au f. multa nevoie,dar vad ca tocmai asta lipseste copilului meu.Copiii au nevoie in primul rand de dragoste si nu de averi.