avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1648 soluții astăzi
Forum Activitate salajan_claudia

Activitate salajan_claudia

Buna seara,

Ce riscuri isi asuma mandatarul imputernicit cu procura notariala de catre un cetatean nerezident pentru obtinerea NIF-ului de la Anaf pentru nerezident, in scopul realizarii unei achizitii de catre nerezident in Romania?

Multumesc anticipat.
Discuție Uzucapiune
In speta, avem urmatoarea situatie : casa, teren suprafata utila, teren curte interioara si teren gradina. Pe casa si o parte din teren exista contract de vanzare cumparare pe numele persoanei care trebuie. Pentru ca inainte de 1989 nu se faceau titluri de proprietate sau contracte pe teren, restul terenului a ramas "pe dinafara". Dupa 1989, terenul s-a trecut pe titlu de proprietate dar pe 2 posesori. Avem dovada platii impozitului pe tot terenul de peste 30 de ani. Mai e nevoie de martori care sa dovedeasca uzucapiunea?
Răspuns la discuția Probleme cu vecinul!
Va multumesc foarte mult!
Răspuns la discuția Inselaciune Ebay
Daca omul are dovada platii te poate da in judecata pentru inselatorie! In sensul, ca daca amicul si-a dat datele de identificare si omul nostru ii stie identitatea ca sa-l dea in judecata. Altfel, mai greu.....
Răspuns la discuția Calcul salarial - DILEMA!!!
Normal ca se calculeaza in functie de orele si zilele lucrate, in sensul ca daca lipsesti o zi nu iti da bonurile de masa in ziua respectiva (daca ai) si e considerata concediu la salar.

Salariul net = Salariul brut (depinde de ce functie ai) - impozite (CAS, CASS, somaj, impozit pe salar etc.)= salariul net

Poate fi modificat daca taxele sunt diferite de la o luna la alta.
Am vazut ca multi aveti probleme cu vecini. La fel si eu. Am o casa cu curte interioara si gradina. Gradina a avut gard pana vecinul tupeist a luat o parte din gardul de pe partea lui si l-a vandut la fier vechi. Deasemenea, si-a construit si fundatia la casa la care nu are autorizatie in zona de unde a luat gardul jos. Fundatia e pe terenul lui , dar gardul a fost facut de tatal meu, cu sarma si stalpi beton. Ce pot sa fac eu legal vorbind? Toate animalele vecinului vin la mine in gradina si imi distrug recolta!! Sa merg la primarie, la Politie sa fac plangere? Care e dreptul meu?