avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1474 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul, calculatorul meu şi ... Inselaciune Ebay
Discuție deschisă în Dreptul, calculatorul meu şi internetul

Inselaciune Ebay

Buna ziua.As dori sa sti ce ii se poate intampla unui amic care a pus un obiect la vanzare pe ebay , cineva l-a cumparat a platit dar el nu a mai trimis produsul.Prejudiciul este de 1300$.Sunt curios ce se poate intampla.Multumesc anticipat.
Daca omul are dovada platii te poate da in judecata pentru inselatorie! In sensul, ca daca amicul si-a dat datele de identificare si omul nostru ii stie identitatea ca sa-l dea in judecata. Altfel, mai greu.....
Cred ca mai repede il va reclama la organele in drept deoarece inselaciunea este infractiune pedepsita cu inchisoare,in Romania conform art 215 c.p, tinand cont si de aspectele de drept penal comparat, instanta competenta din statul respectiv va emite un mandat international, care va fi executat de organele judiciare romane.
ce tupeu au unii , cum intreaba fara constinta , remuscari ca si cum ar fi normal ...
tepele adevarate se dau pe sume mai mici. suficient de mici incat respectivul sa nu reclame. dar la suma asta, e puscarie garantata.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Inselatorie prin sms masni masni Un bun prieten de-al meu a facut pacatul de a scoate o suma de bani de la un oficiu postal,bani proveniti de pe urma unei inselatorii prin sms,el fiind pacalit ... (vezi toată discuția)
Inselaciune urgent... danny24 danny24 Buna seara, Speta mea este urmatoarea: cineva a comandat un produs prin internet de la mine iar eu am trimis din greseala altceva.Cel \"inselat\" a depus o ... (vezi toată discuția)
Art. 215 inselaciune in forma continuata - cerere de eliberare sub control judiciar raduac raduac Buna ziua, Un prieten de al meu a fost arestat pentru inselaciune in forma continuata ( art. 215 alin. 1 şi 3 C.p. cu aplicarea art. 41 alin. 2 C.p. ), ... (vezi toată discuția)