avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 604 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... inselatorie prin sms
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

inselatorie prin sms

Un bun prieten de-al meu a facut pacatul de a scoate o suma de bani de la un oficiu postal,bani proveniti de pe urma unei inselatorii prin sms,el fiind pacalit de fiul sau aflat in penitenciar cum ca banii proveneau din cu totul alte activitati iar in urma deconspirarii retelei a fost si el chemat la postul de politie sa dea o declaratie acesta recunoscand ca a ridicat acei bani in necunostinta de cauza.Spuneti-mi va rog daca prin necunoasterea situatiei il dezincrimineaza asupra infractiunii de inselaciune art 215 cp.Va multumesc
Buna ziua !
Avand in vedere ca infractiunea de inselaciune, fapta prevazuta si pedepsita de art. 215 c.p. , are ca latura subiectiva intentia, daca chiar nu a cunoscut ca banii proveneau din savarsirea acestei infractiuni, nu va raspunde penal. Urmeaza ca organele de ancheta sa stabileasca intrunirea elementelor constitutive ale infractiunii.
Cu stima !
Infractiunea de inselatorie imbraca o varietate de modalitate faptice in care se efectueaza elementul material al acesteia .
Asa incat , daca sunt intrunite (printre ele trebuie sa existe intentie directa calificata prin scop ) , faptuitorul raspunde penal .

Eroarea de fapt inlatura raspunderea penala.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Inselaciune laur188 laur188 Buna ziua.Am fost inselat cu o suma mare de bani aproximativ 10000 euro.Singurele dovezi pe care le am pentru a dovedi inselaciunea sint formularele Western ... (vezi toată discuția)
Platit avans mobila, fara a obtine mobila. solicit sfaturile dvs. mir75 mir75 Am dat bani ca avans pentru a comanda mobila, iar persoana respectiva care a primit banii ma tot amana cu aducerea mobilei. A trecut deja foarte mult timp (un ... (vezi toată discuția)
Inselaciune dangisca dangisca Am fost asociat intr-o societate care a incheiat un contract cu alta societate pentru construirea unui adapost de animale. Dupa ce a primit avansul de 70.000 ... (vezi toată discuția)