avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 588 soluții astăzi
Forum Activitate K_Man

Activitate K_Man

Răspuns la discuția fara drept de subconcesionare
Intre timp am primit un apel cum ca Administratia Pietei Agroalimentare ar fi eliberat un act cum ca persoana fizica de la care inchiriez este proprietarul imobilului inchiriat. Deci contractul de concesiune se refera la teren iar imobilul este proprietatea PF in cauza. IN acest fel voi putea depune actele la Camera de Comert?
Buna ziua,
Inchiriez un spatiu in Pta Agroalimentara. Am declarat punctul de lucru si am obtinut toate avizele. Dupa 1 an expira contractul si depun actele de prelungire a contractului la Camera de Comert. Aici (in mod normal) se cere CF-ul actualizat. Persoana fizica de la care inchiriez spune ca nu poate scoate CF pentru ca Primaria e proprietarul intre cele 2 parti existand un contract de concesiune pe 15 ani. Obtin copia contractului de concesiune si surpriza...in contract exista un subpunct,, Concesionarul nu poate subconcesiona bunul ce face obiectul concesiunii,,...motiv pentru care Camera de Comert nu-mi preia actele.
Nu ma intrebati cum s-a inregistrat punctul de lucru acum un an pentru ca nici eu nu stiu. Atunci nu mi-au cerut contractul de concesiune si se pare au gresit atunci....
Oricum eu sunt acum disperat sa gasesc o solutie. Persoana fizica spune ca nu detine alte acte care sa ateste ca ar fi proprietarul spatiului (se subintelege). Se pare ca toate firmele din aceea Piata Agroalimentare au aceasta problema....nu stiu cum au rezolvat-o...nu au declarat punctul de lucru???
Ma puteti ajuta cu un sfat.....? Am o sansa? Sa lupt pentru acel spatiu sau sa ma las pagubas?
Multumesc...
Stiu ca pentru restaurante de peste 100 locuri e nevoie de autorizatie de mediu dar pentru bar 25 locuri am nevoie de autorizatie de mediu?

Va multumesc
Răspuns la discuția Camping-angajat cu studii?
Multumesc pentru raspunsuri. As vrea sa reformulez intrebarea. Daca deschid acest camping iar angajatii (receptioner si un ajutor bun la toate) nu au studii in turism (deocamdata) vine cineva si ma amendeaza?
Pentru deschiderea unui camping (casute de lemn si spatiu de campare) am nevoie sa am un agajat cu studii de specialitate in turism?
Casa si terenul unde voi presta servicii intra in posesia firmei mele, in mod gratuit, printr-o forma de concesiune din partea soacrei mele. Ma puteti ajuta cu o forma de simpla de contract realizabil intre cele doua parti?
Sunt actionar unic in firma. Revin cu o intrebare:
Pentru ca firma are un capital social minim de 200 Ron ar fi necesar si din punct de vedere al ,,imaginii,, sa ridic acest capital. Nu am idee la ce valoare sa-l ridic sunt niste criterii pe care ar trebui sa le iau in considerare?

Va multumesc
Răspuns la discuția Casa de marcat ...
Buna ziua
Sunt din Oradea si sunt curios cat costa acum o casa de marcat in Bucuresti sau Sibiu. Aici cea mai ieftina e in jur de 750-800 RON.
Am o societate comerciala din 2003. In 2007 se modifica statutul firmei cu un nou punct de lucru in alt judet dar cu o activitate independenta de activitatea CAEN principala. IN 2010 intentionez sa declar un al 3-lea punct in lucru in aceeasi localitate din acel judet (pct 2) din nou facand adaugare de cod CAEN fiind o activitate separata independenta de celelalte 2 activitati. Am ales sa nu deschid alta firma si sa controlez aceasta activitate in cadrul firmei existente.Intrebarile sunt:
1. Fiind o firma cu 3 puncte de lucru si 3 activitati diferite si independente, cum pot alege activitatea principala a societatii?
2. Avand sediul intr-un judet si 2 puncte de lucru in altul ma poate afecta in sens negativ?
3. Ar fi necesar sa fac o marire al capitalului social, acum este de 200 RON. Care e criteriu de referinta pentru a ridica capitalul social?:sorry:

Va multumesc anticipat