freeelis a scris:
Daca ne redati exact prevederea aplicabila la nivel de angajator referitoare la acordarea celui de-al 13-lea salariu, atunci va putem spune daca beneficiati sau nu de acesta.
In general , in practica, acordarea celui de-al 13-lea salariu nu este conditionata de motivul incetarii raportului de munca.
Din pacate nu cunosc exact pevederea si nu reiese clar din contract.Din cate stiu,o colega care a plecat inainte de cele 6 luni nu a primit nimic...
Buna ziua,
Imi expira in curand contractul pe perioada determinata 6 luni intr-o firma in sectorul bancar. Am inteles ca s-a prelungit pe alte 6 luni (urmeaza sa semnez).Daca eu, in aceasta a 2-a prelungire ori imi dau demisia(cu preaviz), ori plec cu acordul partilor..mai am dreptul la cota-parte din al 13-lea salariu corespunzator perioadei lucrate? La noi in firma stiu ca se acorda,dar nu stiu daca si in cazul demisiei sau plecarii cu acordul partilor..
da,e o suma mica..dar am pus lunar acesti bani.. au zis ca degeaba pun,e necesar sa achit suma integral,contul este blocat si au dat deja dosarul la o firma de recuperare..imi este rusine,dar sunt blocata de aproape 1 an intr-o situatie..la limita..care sper sa se incheie in cateva luni..oricum in cont era in mai cel putin 100 lei..am luat deja legatura cu firma de recuperare sa vad o amanare..
buna ziua,
am facut in 2011 o descoperire de card la RB, cu suma de 1200lei-2 salarii la vremea respectiva,deoarece lucram.intre timp am fost nevoita sa plec in strainatate,dandu-mi demisia,dar si lasand dobanda corespunzatoare pe card,sperand sa il achit in cel mai scurt timp.intre timp am mai depus dobanda, ramanand aprox 100lei..m-au stresat f mult cu telefoane,apoi mi s-a transmis ca mi-au blocat contul,apoi ca dosarul a fost cesionat-probabil unei firme de recuperare...sa iau urg. leg la un nr de tel..intrucat am o situatie care imi permite aici doar sa supravietuiesc..nu am bunuri pe numele meu,am stat cu parintii..suma nu e imensa dar pur si simplu nu imi permit ca nu lucrez..ma tem c or sa trimita executare la parinti acasa..ce pot face?nu pot dormi de grija:((
buna ziua
am un prieten care a pierdut un proces civil-in strainatate-a imprumutat cuiva 6000E, dar nu a avut martori si dovezile au fost insuficiente(mesaje de multumire,extrase de cont)..in final, pe langa faptul ca a fost pagubit,in afara de cheltuielile judiciare,a mai primit si o amenda,in val.de 1500E,pe care sa o achite celui pe care l-a dat in judecata,ca despagubire..suma totala ajungand,cu tot cu cheltuieli,la aprox 3000 E.Deci,saracul a fost pagubit la final cu aprox 9000E.Avocatul sau,cel care trebuia sa il apere,ii cere sa achite cat mai repede acesti bani-3000 E, chiar si in transe.Cui trebuie sa achite el aceste cheltuieli,avocatului sau,sau avocatului celeilalte parti?pentru ca acest prieten nu mai are curaj sa mearga la Curtea de Apel,nu mai are incredere..multumesc.X-(:((
Buna seara,
Sunt noua pe forum..nici nu stiu daca m-am incadrat la categoria potrivita;
indraznesc o intrebare pt un consultant: in luna febr. am vandut (proprietate comuna cu fostul sot si de comun acord cu acesta),unei terte persoane fizice,1 garsoniera; s-a intocmit act de vanzare-cumparare prin notariat,cumparatorul a platit aprox.3 sferturi din pretul acesteia; s-a intocmit un act aditional la contractul prin care acesta se obliga in termen de aprox 3 sapt sa ne dea si ultima parte (rest de pret). La data convenita, ne-a anuntat sa il mai asteptam, ca nu dispune de aceasta suma - 3200 E). L-am inteles si ne-am prezentat din nou toti trei la notar,care a adaugat o conventie de prelungire a acestui termen inca 2 luni,termen care se apropie. Ce se intampla daca nici atunci nu isi onoreaza obligatia?Multumesc !