avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 902 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Conventie rest de pret
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Conventie rest de pret

Buna seara,
Sunt noua pe forum..nici nu stiu daca m-am incadrat la categoria potrivita;
indraznesc o intrebare pt un consultant: in luna febr. am vandut (proprietate comuna cu fostul sot si de comun acord cu acesta),unei terte persoane fizice,1 garsoniera; s-a intocmit act de vanzare-cumparare prin notariat,cumparatorul a platit aprox.3 sferturi din pretul acesteia; s-a intocmit un act aditional la contractul prin care acesta se obliga in termen de aprox 3 sapt sa ne dea si ultima parte (rest de pret). La data convenita, ne-a anuntat sa il mai asteptam, ca nu dispune de aceasta suma - 3200 E). L-am inteles si ne-am prezentat din nou toti trei la notar,care a adaugat o conventie de prelungire a acestui termen inca 2 luni,termen care se apropie. Ce se intampla daca nici atunci nu isi onoreaza obligatia?Multumesc !
Cel mai recent răspuns: themis , utilizator 00:02, 21 Aprilie 2010
il chemati in instanta si il obligati sa va achide diferenta de pret, nurmeaza sa aveti in vedere timbrajul
Cereti desfiintarea contractului pentru neplata pretului, cu daune interese. Sau solicitati executorului judecatoresc executarea silita a debitorului, deoarece aveti un act autentic pe care legea il considera titlu executoriu.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Executare silita pentru neachitare pret imobil niculaucarmen niculaucarmen la data de 03.04.2009 am vandut un imobil si am incheiat cu cumparatorul un antecontract de vanzare-cumparare prin care ne obligam ca pana la data de ... (vezi toată discuția)
Fortarea unei persoane sa-mi plateasca restul de bani pentru vanzarea unui apartament. anulare precontract. evacuare. iuliana_oprea iuliana_oprea In cursul anului 2009 parintii mei au incheiat un antecontract de vanzare cumparare a unui imobil stabilind ca pret de vanzare suma de 50000 de lei, din care ... (vezi toată discuția)
Constatare drept de proprietate loredana24 loredana24 Buna ziua. Va solicit ajutorul cu urmatoarea speta. X face un antecontract de vanzare cumparare cu Y in vederea vanzarii unui teren agricol. Pretul este ... (vezi toată discuția)