avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 738 soluții astăzi
Forum Activitate ELISABETA PETRI

Activitate ELISABETA PETRI

Buna seara,

Doresc sa intreb,informativ,cat costa o succesiune (deces recent,un singur mostenitor si un singur imobil masa succesorala).

Multumesc anticipat pentru timpul acordat!

Buna ziua,
In urma cu mai multi ani am ajutat o persoana( destul de apropiata,nu straina) sa-si faca CI pe adresa mea pentru ca in situatia ei data de atunci nu avea nici o alta posibilitate.Mentionez ca niciodata nu a stat la adresa mea si nici in prezent nu se pune problema de asa ceva (avea nevoie la Casa de Pensii de o CI cu adresa in Romania).As dori sa stiu daca am vreo posibilitate de retragere a acestei CI de pe adresa mea si ce demersuri ar trebui sa fac.

Cu deosebita stima va multumesc pentru timpul acordat.
Răspuns la discuția Informare
Buna seara,

Multumesc pentru promptitudine...la notariat se poate intocmi ceva act in acest sens?

Cu deosebit respect !
Discuție Informare
Buna ziua,

As dori sa intreb daca exista posibilitatea autentificarii la un notariat,a unei intelegeri scrise de mana,intre doua persoane cu datorii reciproce, datorie care se va stinge intr-un timp nedefinit (exp.dupa o mostenire).

Va multumesc anticipat!
Răspuns la discuția Adeverinta grupa II de munca
Buna ziua,

Merci mult pentru motivare,citatul este frapant si se potriveste ca o manusa...da...in acest haos legislativ cel mai mult ai nevoie de "curajul de a continua".

Voi incerca solutia propusa de Dvs.

Numai bine....:):)
Buna ziua...

Multumesc pentru amabilitate....intre timp s-a rezolvat situatia si am primit si decizia.

Mai demult stiam ca in cadrul Avocanet exista un serviciu de calcul al cuantumului pensiei. Cu respect as dori sa va intreb daca mai exista acest serviciu si daca da,care este modalitatea de a beneficia (desigur...copii dupa toate actele,firma de curierat agreata,tariful prestatiei si modalitatea de plata).

O zi frumoasa in continuare...:)
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Buna seara,

Multumesc pentru amabilitate...motivul respingerii a fost,citez "perioada 01.06.1992-22.02.2001(perioada de dupa privatizare) nu a fost valorif.intrucat temeiul juridic mentionat in adv...este incorect in sensul ca activ de dactilograf-birou adm nu se regaseste la art.40,68 anexa1 din ord.50/1990."
Am facut contestatie si am depus o alta adv in care se specifica "perioada....,avand functia de dactilograf a fost incadrat in gr.II de mca in procent de 100% conf.nominalizarii efectuate prin Decizia nr,18/06.05.1993 iar la temeiul juridic sunt mentionate L49/1992; Ord125/1990 art.3 anexa2; HG 559/1990 art.2 respectiv Ordin MIChP 969/1990 anexa art.3,5.Mentionez ca respingerea am primit-o in scris,prin posta.

Atat deocamdata,pe ziua de maine am primit solicitare de a ma prezenta la CJP,banuiesc ca in legatura cu contestatia.

Voi reveni cu informatiile primite.

Inca odata va multumesc pentru amabilitate si va doresc o seara placuta :)
Buna ziua,

Va rog sa aveti amabilitatea de a ma lamuri in urmatoarea problema:
- la data de 28.07.2016 mi-am depus dosarul pentru pensionare limita de varsta; lucrez din data de 13.02.1979 pana in prezent,sunt nascuta pe data de 28.03.1959
- in perioada 13.02,1979 - 01.03.2001 am beneficiat de grupa II de munca de la doua firme
- la data prezentei,nu vor sa-mi recunoasca una din adeverintele pt grupa (mentionez ca este vorba despre aceeasi firma doar ca prima este perioada anterioara revolutiei (1979-01.06.1992) iar cea de a doua firma este dupa privatizare)...ambele adeverinte au fost eliberate in anul 2008
- problema este ca cea de a doua firma(cea privatizata din 1992) nu mai exista iar arhiva acesteia nu se regaseste nicaieri...toate datele sunt trecute in cartea in cartea de munca....dupa cunostintele mele,Casa de Pensii ar fi obligata sa tina cont de acea adeverinta care la data eliberarii ei era perfect valabila,in conditiile legale de atunci...va rog sa-mi dati un temei legal (trebuie sa existe pentru asemenea cazuri)

Astept cu interes opinia Dvs si va multumesc anticipat...
Buna seara,

Va rog sa aveti amabilitatea de a-mi acorda un suport juridic in urmatoarea problema :

- stau intr-un apartament cu 3 camere si am incheiat un contract de comodat pe una dintre camere pentru sediu social; contractul a fost incheiat pe o perioada de 1 an,respectiv 16.12.2014 - 16.12.2015
- intre timp proprietarul firmei a plecat in strainatate,contractul de comodat nu s-a mai reinnoit sau prelungit (mentionez ca niciodata,sub nici o forma,firma respectiva nu a desfasurat activitate in locatie)...dar pe certificatul de inregistrare ORC apare la sediul social adresa mea
- doresc sa stiu ce anume trebuie sa declar pentru stabilirea impozitului pe cladire (rezidential sau nerezidential) si eventualii pasi pe care ii am de urmat...

Va multumesc anticipat,
Buna seara,

Inspectarea imobilelor- la care faceti referire - a fost facuta inca din toamna anului trecut. Recent am avut o sedinta unde s-a ridicat problema iar raspunsul primit a fost ca, incepand cu sezonul 2016 acest calcul se va face dupa suprafata radianta...problema este doar faptul ca aceste cheltuieli au atins niste valori nemaiintalnite pana acum la noi si sunt apartamente unde locatarii,desi au raporturi de munca nu-si pot permite sa plateasca aceste sume (salariile in partea noastra de vest,sunt dintre cele mai mici din tara,putin peste salariul minim garantat.

Va multumesc pentru amabilitate si promptitudine...:)